Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάλι φωτιά σε σωρό σκουπιδιών στην Αχαράβη τα ξημερώματα

φωτιά
17 Αυγούστου 2018 / 07:00
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα επικίνδυνα περιστατικά εκδήλωσης φωτιάς σε όγκους συσσωρευμένων σκουπιδιών

ξανακάνουν την εμφάνισή τους. Αυτή τη φορά η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά στη Βόρεια Κέρκυρα, στο δρόμο Αχαράβη-Άγιος Μαρτίνος, που ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης..
Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, πριν επεκταθεί στην παρακείμενη βλάστηση. 
Μάλιστα μετά από κάποιες ώρες, περίπου στις 12 το μεσημέρι εκδηλώθηκε και δεύτερη φορά φωτιά στο ίδιο σημείο, την οποία η Πυροσβεστική έσβησε αμέσως. 

Αυτού του είδους οι πυρκαγιές βρίσκονται σε έξαρση από τον Απρίλη, και εκδηλώνονται σε διάφορα σημεία του νησιού, κυρίως στην ύπαιθρο. Στο βορρά και στο νότο, όπου η αποκομμιδή γίνεται σπανίως, δημιουργούνται «μικρές χωματερές» στα πλαϊνά του επαρχιακού οδικού δικτύου, οι οποίες αποτελούν εστίες μολύνσεων αλλά και παγίδες για τους διερχόμενους οδηγούς, αφού συχνά τα σκουπίδια σκορπίζονται στη μέση του δρόμου.
Οι πυρκαγιές εκδηλώνονται συνήθως μεταμεσονύχτιες ώρες, αποτελώντας εξίσου μεγάλες πηγές μόλυνσης από τις διοξίνες που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα, λόγω της καύσης των σκουπιδιών.

Διαβάστε τους κινδύνους από την ανεξέλεγκτη καύση σκουπιδιών, σύμφωνα με το ΤΕΕ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.