Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο καταποντισμός της κερκυραϊκής διαιτησίας

ΕΠΟ
03 Ιουλίου 2018 / 15:46
Σπύρος Πίκουλας

Η δικαιολογία ότι η η ΕΠΣ Κέρκυρας είναι κόντρα στη διοίκηση της ΕΠΟ και για τον λόγο αυτό στους φετινούς πίνακες διαιτησίας

κυριολεκτικά καταποντίστηκε, δε στέκει ή τουλάχιστον είναι ελάχιστο κομμάτι της αλήθειας. Μόλις ένας διαιτητής Γ΄ Εθνικής και δυο βοηθοί, ένας Β΄ Εθνικής και ένας Γ΄ Εθνικής, είναι στους πίνακες των αξιολογημένων φέτος. Χειρότερη απόδοση δεν είχαμε ΠΟΤΕ.
Μπορεί κάποιος να επικαλεστεί ότι η μείωση του αριθμού των διαιτητών της 2ης κατηγορίας, στην οποία ήταν ο Νίκος Πουλημάς, από 59 σε 42, ήταν αιτία που βρέθηκε στους κομμένους, κατ΄ άλλους η περσινή καυστική ανακοίνωση της Ένωσης εναντίον της ΕΠΟ για το κόψιμό του από την Σούπερ Λίγκα, να μην ξεχάστηκε και να είναι ο λόγος που κόπηκε. Όπως και να έχει ο κορυφαίος εν ενεργεία κερκυραίος διαιτητής, ο οποίος ήταν και πρώτος σε όλα τα τεστ πέρσι βρίσκεται εκτός πινάκων και ίσως εκτός διαιτησίας. Είναι ο μόνος που δεν φταίει γι αυτό, γιατί είχε εξαιρετική παρουσία και στη Β΄ Εθνική πέρσι και στη Σούπερ Λίγκα πρόπερσι όταν έπαιξε αρκετά ματς.
Πέραν αυτού ο Νίκος Πουλημάς, εντός της εβδομάδας θα αποφασίσει αν συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην διαιτησία (μόνο στα τοπικά πρωταθλήματα) και αυτό γιατί σκέφτεται και να αποσυρθεί και να το δηλώσει ως 6 Ιουλίου, ώστε να μεταπηδήσει στους παρατηρητές διαιτησίας, αφού είναι το επόμενο στάδιο που μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια.  Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση ΚΕΔ/ΕΠΟ για την υποβολή αιτήσεων, νέων υποψηφίων παρατηρητών/εκπαιδευτών διαιτησίας περιόδου 2018-2019 η καταληκτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018. Δικαίωμα υποβολής έχουν, εκτός των υπολοίπων, όλοι όσοι αποχώρησαν από τους πίνακες εν ενεργεία διαιτητών περιόδου 2018-2019 και υποβάλλουν για την ίδια περίοδο δήλωση μη εν ενεργεία διαιτητή.
Όμως να σταθούμε στο ότι εκτός του Κ. Γιούργα δεν βρέθηκε άλλος διαιτητής να μπει στους πίνακες, παρ΄ ότι φέτος αυξήθηκε ο αριθμός από 135 σε 140 σε όλη τη χώρα.
Αυτή η κατάσταση απλά δείχνει την κατιούσα που έχει πάρει η κερκυραϊκή διαιτησία, μετά το κλείσιμο ουσιαστικά του Συνδέσμου Διαιτητών. Να θυμίσουμε ότι ούτε επίσημο εκπαιδευτή για να κάνει μαθήματα  δεν έχει η ΕΠΣΚ, έφερε κάποιες φορές από Ηγουμενίτσα και γενικά όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στο νησί ξέρουν πολύ καλά, ότι υπάρχουν παιδιά, με διάθεση και θέληση, αλλά δεν υπάρχουν τα «κατάλληλα εργαλεία» για να εκπαιδευτούν σωστά και να ανεβάσουν επίπεδο.
Και για όσους θα επιμείνουν ότι η κόντρα με ΕΠΟ της ΕΠΣΚ έκοψε διαιτητές, να αναφέρουμε ότι η Θεσπρωτία μικρότερη από εμάς και κόντρα στην ΕΠΟ, έχει στους πίνακες διαιτητή 1ης κατηγορίας, δυο 3ης κατηγορίας και δυο βοηθούς σε 2η και 3η κατηγορία. Σύνολο πέντε, έναντι τριών της Κέρκυρας. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια