Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δικαιώθηκε από το ΑΣΕΑΔ ο Ιωσήφ Νικήτας

Κρίκετ
28 Μαΐου 2018 / 07:48

ΑΘΗΝΑ. Επανέρχεται στη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ ο Ιωσήφ Νικήτας, αφού το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτή

την προσφυγή του και έτσι θα παραμείνει η κατάσταση μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση ακυρότητας της εκλογής του στο ΔΣ της Ομοσπονδίας.
Ο Ιωσήφ Νικήτας είχε προσφύγει στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών  κατά της απόφασης του ΔΣ της ΕΛΟΚ στις 30/3 να τον κηρύξει έκπτωτο. Το ΑΣΕΑΔ συνεδρίασε στις 26/4 και στις 10/5,  με την υπ’ αριθμ. 61/10-5-18 απόφαση, έκανε δεκτή την προσφυγή του Ι. Νικήτα.
Η απόφαση αναφέρει αναλυτικά:
«Eνώ η ανωτέρω απόφαση δεν είχε και δεν έχει καταστεί ακόμη τελεσίδικη το Δ.Σ. της καθ’ ης εξέδωσε την προσβαλλομένη απόφαση με την οποία αποφάσισε την έκπτωση του προσφεύγοντος από την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ. Δεδομένου όμως ότι μέχρι την έκδοση της κατά τα ανωτέρω τελεσίδικης απόφασης, που κηρύσσει άκυρη την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης η απόφαση αυτή ως ακυρώσιμη παράγει όλα τα αποτελέσματά της έναντι πάντων μέχρις ότου εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση, η προσβαλλόμενη Διαπιστωτική Πράξη, εκδόθηκε εσφαλμένα και πρέπει να ακυρωθεί, διότι εκδόθηκε πρόωρα, ήτοι πριν την τελεσιδικία της υπ’ αριθμ. 432/2018 απόφασης του Μον Πρωτ. Κέρκυρας κι ενώ κατά τα προαναφερόμενα η από 3/9/2016 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της καθ’ ης με την οποία εξελέγη ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο προσφεύγων ήταν ισχυρή και παρήγε τα έννομα αυτής αποτελέσματα. Πρέπει επομένως ο δεύτερος λόγος της προσφυγής να γίνει δεκτός, παρελκούσης της έρευνας του τρίτου λόγου της προσφυγής.
Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω, πρέπει η προσφυγή να γίνει δεκτή ως βάσιμη και να ακυρωθεί η από 30/3/2018 και με αριθμ. πρωτ. 2452/2018 διαπιστωτική πράξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ομοσπονδίας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΙΚΕΤ», με την οποία επιβλήθηκε στον προσφεύγοντα η ποινή της έκπτωσης από μέλος του Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ. Το παράβολο που κατέθεσε ο προσφεύγων πρέπει να επιστραφεί σ’ αυτόν, σύμφωνα με το άρθρο 46 του ν. 3057/2002.
Για τους λόγους αυτούς
Δικάζει ερήμην της καθής την κρινόμενη προσφυγή. Δέχεται την προσφυγή. Ακυρώνει την από 30/3/2018 και με αριθμ. πρωτ. 2452/2018 διαπιστωτική πράξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ομοσπονδίας με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΙΚΕΤ».