Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ίδρυση σχολή προπονητών κρίκετ Γ ΄ κατηγορίας

ΚΡΙΚΕΤ
03 Nov 2023 / 15:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το κρίκετ από το 2028 θα είναι και επίσημα Ολυμπιακό άθλημα αφού έχει αποφασιστεί τον περασμένοι μήνα ότι θα ενταχθεί.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το κρίκετ από το 2028 θα είναι και επίσημα Ολυμπιακό άθλημα αφού έχει αποφασιστεί τον περασμένοι μήνα ότι θα ενταχθεί. Αυτό αλλάζει πολύ τα δεδομένα και σίγουρα το ενδιαφέρον έχει ανέβει στα ύψη, είναι όνειρο ζωής για πολλούς αθλητές και αθλήτριες η συμμετοχή έστω και μια φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες. Φυσικά η Κέρκυρα που είναι η καρδιά του κρίκετ με την εδώ Ομοσπονδία, προγραμματίζουν από τώρα την καλύτερη προετοιμασία της διαδικασίας συμμετοχής (σε αγώνες προκριματικούς πιθανόν) και αυτό προϋποθέτει πολύ και καλή προπόνηση.

Η Ομοσπονδία του κρίκετ ξέρει ότι με τον νέο αθλητικό νόμο οι επίσημοι πιστοποιημένοι προπονητές είναι απαραίτητοι και για το λόγο αυτό προχώρησε σε μια κίνηση με την ΓΓΑ, την δημιουργία της πρώτης σχολής προπονητών. Αναλυτικά με δελτίο τύπου ενημέρωσε η ΕΛΟΚ.

 

Δελτίο τύπου


Με την ΑΔΑ Χ9ΚΧ46ΝΚΠΔ-1Ι2 δημοσιεύτηκε η απόφαση ίδρυσης Σχολής Προπονητών κρίκετ Επιπέδου Γ΄ της Γ.Γ.Α στην Κέρκυρα η οποία έχει διάρκεια από τη δημοσίευση της παρούσας έως 31/12/2024.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά την απόφαση και ειδικότερα το άρθρο 6 «ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» και άρθρο 8 (ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ). Η υποβολή της αίτησης γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού όπως αναφέρεται στο άρθρο 8. Η υλοποίηση της σχολής είναι καθοριστικής σημασίας για τη δυναμικότερη ανάπτυξη και καλλιέργεια του αθλήματος για την συνέχεια και θεσμική κατοχύρωση των σωματείων μελών αλλά και για την πιστοποίηση ανθρώπων που γνωρίζουν τεχνικά το άθλημα και θα αποχτήσουν επιστημονικές θεωρητικές και άλλες σχετικές γνώσεις και πιστοποίηση στην εκμάθηση του αθλήματος με την ιδιότητα του Προπονητή Γ κατηγορίας.
Τα αθλήματα αξιολογούνται με κριτήρια επιμόρφωσης σε ανθρώπινο δυναμικό γι αυτό και πλήθιος Σχολών όλων των αθλημάτων υλοποιούνται διαδοχικά και με εναλλαγή επιπέδων. Σκοπός είναι η επόμενη Σχολή που θα ακολουθήσει θα ανακοινωθεί ως η Β΄ επιπέδου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Γ.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια