Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατά της ιδιωτικοποίησης του Ερημίτη ΄τρέχει΄ φέτος ο Κάσσιος Δίας

Ερημίτης
17 Απριλίου 2018 / 11:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο KASSIOS DIAS την φετινή χρονιά θα είναι αφιερωμένος στην περιοχή του Ερημίτη από όπου περνάει και ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα.

Θα γίνει στις 6 Μαΐου 2018 με αφετηρία και τερματισμό στο λιμάνι της Κασσιόπης. Η διαδρομή πέραν της περιοχής του Ερημίτη, αναδεικνύει όλες τις παραδοσιακές γειτονιές και οικισμούς της περιοχής, (Μούτρουβα, Κατσαφαλάτα, Κρέμμυθα, Τριτσί, Αγνίτσινη, Αγ. Στέφανο, Βότανα) μέσα από κρυφά μονοπάτια, που κατά τους ιστορικούς τα χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι, την εποχή που μαστιζόταν το Ιόνιο από πειρατές, όταν τα χωριά μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα του νησιού σε πιο ασφαλείς ορεινές περιοχές όπου δεν ήταν εμφανή από τη θάλασσα. Επίσης ένα μέρος του αγώνα θα γίνει μέσα στο ιστορικό κάστρο της Κασσιόπης, ένα σημαντικό μνημείο του 12ου αιώνα που μαρτυρά το ένδοξο παρελθόν της πόλη.
Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις αγώνες: 23 Χλμ, 8Χλμ και 1.200 μ.

Ο Αγωνας 23Χλμ

Ένας μοναδικός αγώνας Trail Run που ένα μέρος του γίνεται δίπλα σε ακτογραμμή, μέσα στο ξεχωριστής ομορφιάς και περιβαντολλογικής σημασίας οικοσύστημα του Ερημίτη, περιοχή Natura απείρου φυσικού κάλους, χωρίς όμως να χάνει το χαρακτήρα του ορεινού αγώνα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους.

Τα μονοπάτια του #Ερημιτη θα είναι εκεί για να μας θυμίζουν το αρμονικό ταίριασμα του πράσινου με το γαλάζιο, που δημιουργείται στο πέρασμα των χρόνων,όταν ο άνθρωπός αφήνει τη φύση να δημιουργήσει.
Θα μας φιλοξενήσει για 8η συνεχή χρονιά και ελπίζουμε να μας φιλοξενεί για πολλά χρόνια ακόμα όπως ακριβώς είναι τώρα πανέμορφος και μαγικός.
Αξίζει το σεβασμό όλων μας.


Πληροφορίες - εγγραφές