Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεργασία με την ισραηλινή πόλη Qiryat Bialik

αδελφοποίηση
17 Απριλίου 2018 / 06:44

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Στο Ισραήλ βρίσκεται αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής το Δήμαρχο. Το ταξίδι αποτελεί συνέχεια της αδελφοποίησης που έγινε μεταξύ της Ζακύνθου και της πόλης Qiryat Bialik του Ισραήλ το Νοέμβριο του 2016.

Με την αντιπροσωπεία από το Ισραήλ στη Ζάκυνθο ήλθε και η πρέσβης του στην Ελλάδα, Ίριτ Μπεν Άμπα επισκεπτόμενη το Εβραϊκό νεκροταφείο και την παλιά συναγωγή.
Βάση των συναντήσεων της αντιπροσωπείας θα είναι η διάσωση των Εβραίων της Ζακύνθου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τις ναζιστικές θηριωδίες. Όλοι αναφέρονται στη μοναδική στα παγκόσμια χρονικά περίπτωση της Ζακύνθου, περιγράφοντας περιληπτικά την καταπληκτική όπως τη χαρακτήρισε ιστορία της διάσωσης της ζακυνθινής εβραϊκής κοινότητας, την οποία γλίτωσαν από τους Ναζί ο τότε δήμαρχος του νησιού, Λουκάς Καρρέρ και ο Μητροπολίτης, Χρυσόστομος. Με άλλα λόγια ένας Δεσπότης και ένας Δήμαρχος που εξακολουθούν παράλληλα με το ανθρωπιστικό έργο τους να φέρνουν ακόμα και σήμερα τουρίστες στο νησί.
Μάλιστα, κατά την παραμονή τους, όπου θα διαρκέσει έως τις 19 Απριλίου, θα γίνουν συναντήσεις με το Δήμαρχο Eli Dukorsky και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, θα υπογραφούν πρωτόκολλα συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, του πολιτισμού και τουρισμού. Ένας ακόμη στόχος που πρέπει να επιτευχθεί είναι η πυκνότερη αεροπορική σύνδεση μεταξύ Τελ Αβίβ και Ζακύνθου. Ηδη στο Διεθνή Αερολιμένα του νησιού έρχονται αρκετές πτήσεις την εβδομάδα από το Τελ Αβίβ και, όπως έγινε γνωστό, ο αριθμός τους θα αυξηθεί περαιτέρω.