Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοίνωση για τον Ι. Νικήτα εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ

Κρίκετ
11 Απριλίου 2018 / 17:02
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ομοσπονδία εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ σχετικά με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου

Κέρκυρας, για ακυρότητα της Γενικής Συνέλευσης, ως προς την εκλογή του Ιωσήφ Νικήτα. Συγκεκριμένα, η ΕΛΟΚ άσκησε έφεση ως προς την απόφαση αυτή. Η ανακοίνωση αναφέρει:

1. «Δυνάμει της υπ’ άριθμ.  432/2018 οριστικής  απόφασης  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας η οποία δίκασε τη διαφορά μεταξύ των  αθλητικών  σωματείων: Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος, 2. Α.Ο. Φαίαξ Κέρκυρας, 3. Γ.Σ.Κ Βύρων, 4. Α.Σ Αχιλλέας
κατά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, απερρίφθησαν ως μη νόμιμα:
  • το αίτημα των σωματείων  για  έλλειψη απαρτίας της 3/9/2016 Γ.Σ.
  • το αίτημα για μη ανάρτηση ονομαστικού καταλόγου υποψηφίων σε περίοπτη θέση  στα γραφεία της ΕΛ.ΟΚ
  • το αίτημα για συζήτηση δύο εκ των τεσσάρων θεμάτων για τα οποία συγκλήθηκε η Γ.Σ.
  • το αίτημα για κώλυμα υποψηφιότητας  του κ. Ιωσήφ Νικήτα ως παρατηρητής σε αγώνα Πρωταθλήματος.
2. Περαιτέρω η  απόφαση έκρινε εν μέρει δεκτή την αγωγή  κατά το δεύτερο σκέλος του τέταρτου λόγου  και κήρυξε την ακυρότητα της από 3/9/2016 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας κατά το μέρος της υποψηφιότητας και εκλογής του κ. Ιωσήφ Νικήτα ως μέλος του Δ.Σ. καθώς το δικαστήριο πρωτόδικα δέχτηκε το ασυμβίβαστο λόγω συμμετοχής του  ως προέδρου στην  Επιτροπή Διαιτησίας το 2012.
Παρόλο που οι οριστικές δικαστικές  αποφάσεις  που κηρύσσουν την  ακυρότητα αποφάσεων  Γενικών Συνελεύσεων  ή Διοικητικού Συμβουλίου, κατά το άρθρο 101 ΑΚ είναι διαπλαστικού χαρακτήρα και για τον λόγο αυτό δεν  είναι   εκτελεστές, το Δ.Σ.  της  ΕΛ.Ο.Κ για την διασφάλιση της νομιμότητας και της διαφάνειας προέβει άμεσα  σε  σχετική έγγραφη ενημέρωση της Γ.Γ.Α και κατόπιν  της έγγραφης   σύστασης από αυτή  προέβη  στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης έκπτωσης του κ Ιωσήφ Νικήτα.
Κατά της παραπάνω απόφασης η ΕΛ.Ο.Κ άσκησε νόμιμα και εμπρόθεσμα έφεση στην οποία αναλυτικά περιγράφονται οι λόγοι για την εξαφάνιση της 432/2018 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας και την απόρριψη της από 2/10/2016 αγωγής .
Το Δ.Σ  της  ΕΛΟΚ  θα επανεξετάσει το ζήτημα  μετά  και την έκδοση  της τελεσίδικης  απόφασης  και θα ενεργήσει περαιτέρω αν χρειαστεί  στα νόμιμα .

3. Τέλος το Δ.Σ. δηλώνει ότι στηρίζει τον κ. Ιωσήφ Νικήτα τον άνθρωπο ο οποίος με ήθος και πολύ δουλεία, εκπλήρωσε επιτυχημένα τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος του Δ.Σ. από το  2004 έως σήμερα  και διέγραψε μία σημαντική και αξιοζήλευτη πορεία  στο χώρο του αθλήματος την  οποία επιθυμούμε  να συνεχίσει να προσφέρει μέσα από τα προβλεπόμενα όργανα του καταστατικού και των κανονισμών λειτουργίας, μέχρι την εκδίκασης της έφεσης.

4. Οποιαδήποτε άλλη  διαφορετική πληροφόρηση   σχετικά  με το ανωτέρω ζήτημα,  από οποιονδήποτε, εξυπηρετεί   άλλες σκοπιμότητες και συμφέροντα  και σε καμία περίπτωση   την   αντικειμενική πληροφόρηση».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκα το 1979 στην «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Ήμουν στην τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια.