Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οδηγίες της Υπ. Καθαριότητας για την αντιμετώπιση της συσσώρευσης απορριμμάτων

σκουπίδια
28 Φεβρουαρίου 2018 / 10:44

Η υπηρεσία Καθαριότητας δεν δύναται να συνεχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων εξαιτίας του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που θα προκύψει, παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις  για  τα ακόλουθα :

- Να γίνεται προσεκτικός διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μεταλλικές συσκευασίες) από τα υπόλοιπα απορρίμματα. Να φυλάσσονται στις οικίες/επιχειρήσεις και να απορριφθούν στους μπλε κάδους όταν ξεκινήσει η αποκομιδή. Έτσι διαφυλάσσουμε την ανακύκλωση, λιγοστεύουμε τον όγκο των σκουπιδιών, βοηθάμε στην γρήγορη  ομαλοποίηση της κατάστασης.

- Οι επιχειρήσεις, επιπλέον,  πρέπει να προβαίνουν στη δεματοποίηση των υλικών συσκευασίας και να τα αποθηκεύουν σε δικούς τους χώρους.

- Η αποθήκευση των υπόλοιπων απορριμμάτων να γίνεται σε ανθεκτικές σακούλες,καλά κλεισμένες. Τα  υπολείμματα τροφίμων ή οργανικών ουσιών θα πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τα υπόλοιπα απορρίμματα (χαρτιά, γυαλιά, πλαστικά, κονσέρβες) και να φυλάσσονται όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι .

- Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μεριμνούν ώστε τα οργανικά υπολείμματα να διαχωρίζονται, να συσκευάζονται και να διατηρούνται σε χώρους  δροσερούς κατά προτίμηση κλιματιζόμενους(ψυγεία), όσο το δυνατόν περισσότερο.

- Οι γυάλινες συσκευασίες (μπουκάλια, βαζάκια) μπορούν να πετιούνται στους μπλε κώδωνες, γιατί συλλέγονται χωριστά και δεν οδηγούνται στο ΧΥΤΑ ή στο κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Τεμπλονίου, που είναι αποκλεισμένα. Σε περίπτωση που κάποιος κώδωνας είναι γεμάτος, να ενημερώνουν στο τηλ. 8011119999