Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη για την αποτροπή αποκλεισμού του ΧΥΤΑ

ΧΥΤΑ
24 Φεβρουαρίου 2018 / 18:33

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το νησί μπήκε ξανά στο κάδρο των περιοχών της Χώρας υπό καθεστώς οξείας κρίσης διαχείρισης των σκουπιδιών του.

Η απόφαση της Επιτροπής Αγώνα Μέσης να κλιμακώσουν την στάση τους, αποκλείοντας την πρόσβαση των απορριμματοφόρων δίνει έναν δραματικό τόνο τόσο στη λαϊκή συνέλευση που έχει καλέσει για αύριο στο Τεμπλόνι, ο πολιτιστικός, εξωραϊστικός σύλλογος του χωριού όσο και στο ραντεβού της κερκυραϊκής αντιπροσωπείας με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, την Τετάρτη.
Στην κυριακάτικη, λαϊκή συνέλευση θα παραστεί ο δήμαρχος, Κ. Νικολούζος επικεφαλής αντιπροσωπείας της δημοτικής Αρχής, αποδεχόμενος την ανοικτή πρόσκληση των κατοίκων.
Ο αποκλεισμός της εγκατάστασης στο ΧΥΤΑ αναμένεται να κριθεί το βράδυ της Κυριακής εφόσον τα απορριμματοφόρα αποπειραθούν να περάσουν την πύλη. Μιλώντας στα τοπικά media ως εκπρόσωπος των δημοτών που απέκλεισαν τον ΧΥΤΑ, ο Χρήστος Ουζούνογλου, υπήρξε για μια ακόμη φορά κατηγορηματικός λέγοντας ότι η απόφαση της Επιτροπής Αγώνα είναι η κινητοποίηση αυτή να φτάσει μέχρι τέλους.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης αλλά και των επικείμενων συναντήσεων, έγινε τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου σύσκεψη υπό την προεδρία του δημάρχου, παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής και στελεχών της Αστυνομικής Δ/νσης Κερκύρας.