Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραμένει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας η Τένια Ρηγάκου

ΕΦΑ Κέρκυρας
04 Φεβρουαρίου 2018 / 20:19
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Δημοσιεύτηκε η απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου τοποθετήθηκαν οι νέοι προϊστάμενοι της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα.
Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας Διαμάντω (Τένια) Ρηγάκου παραμένει στη θέση της από το 2006. Ομοίως παραμένει στη θέση της και η Διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Δέσποινα Ζερνιώτη. 

Κεφαλονιά & Ιθάκη

Μια σημαντική αλλαγή στην περιοχή των Ιονίων είναι ότι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης τοποθετείται Προϊστάμενος ο αρχαιολόγος Γρηγόρης Γρηγορακάκης, καλύπτοντας το τεράστιο κενό των τριών και πλέον χρόνων της χηρεύουσας θέσης Προϊσταμένου της Εφορείας που κάλυπτε μέχρι πρόσφατα με παράλληλα καθήκοντα η Προϊσταμένη αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας αρχαιολόγος κυρία Ολυμπία Βικάτου, η οποία παραμένει στη θέση της..

Στη Ζάκυνθο

Σύμφωνα με την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου νέα προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου τοποθετείται η αρχαιολόγος Ελένη Παπασταυρου. 

Η κ. Παπασταυρου έρχεται να αντικαταστήσει την μέχρι σήμερα Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου Χριστίνα Μερκούρη η οποία τοποθετείται στην ίδια θέση στη Δυτική Αττική.

Κυρίως να συνεχίσει ένα πολύ σημαντικό ερευνητικό έργο που άφησε η προκάτοχός της με τις τιτάνιες προσπάθειες να στελεχωθεί η Υπηρεσία με προσωπικό ώστε να υλοποιούνται εκπαιδευτικά και άλλα προγράμματα, να λειτουργούν το Μουσείο και το Κάστρο για το κοινό και να είναι επισκέψιμοι μνημειακοί χώροι σε όλο το νησί. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.