Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιμέρους συναντήσεις και όχι σύσκεψη, έγιναν στην Αθήνα για τα σκουπίδια της Κέρκυρας

σκουπίδια
20 Ιανουαρίου 2018 / 17:40
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε συναντήσεις στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο βουλευτής Κώστας Παυλίδης σχετικά με την επίμαχη διαχείριση των σκουπιδιών

στην Κέρκυρα. Μάλιστα υπογράμμισε ότι δεν έγινε καποια σύσκεψη με αυτό το αντικείμενο και πως άλλωστε θα μπορούσε να γίνει εφόσον εξακολουθεί εν εσχύ ο αναθεωρημερος περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) στον οποίον προβλέπεται κάθε τι για την υπόθεση.
Η εξέλιξη επιβεβαιώνει όλες εκείνες τις εκτιμήσεις οι οποίες από την αρχή της εβδομάδας σημείωναν ότι η διοικητική ευθύνη για την αντιμετώπιση του ζητήματος αφορούν έτσι κι αλλιώς στην αυτοδιοίκηση. Κάτι που ως γνωστόν είχε ρητά και κατηγορηματικά δηλώσει στην πιο πρόσφατη επίσκεψή του στη Κέρκυρα ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και επανέλαβε στη σημερινή συζήτησή του με τον Κώστα Παυλίδη.
Τοσο από τον περιφερειάρχη Φ. Γαλιατσάτο όσο και από τον δημαρχο κ. Νικολουζο, που σύμφωνα με το βουλευτή βρέθηκαν σ' αυτές τις συναντήσεις το Σάββατο στην Αθήνα εξακολουθεί σιγή ασυρμάτου.  
Από τη μεριά του ο συντονιστής της οργάνωσης της ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Γιάννης Κρητικός, είχε συνάντηση με τα στελέχη του κόμματος, στους οποίους παρέδωσε τις προτάσεις της Νομαρχιακής, η οποίες ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν στον Τύπο ως μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της διαχειρισης των απορριμμάτων, γεγονός που σχολιάστηκε ότι οδηγεί ξανά της συζήτηση από την αρχή.
Την ίδια ώρα εντείνονται ο ανησυχίες των περιοίκων της εγκατάστασης στο Τεμπλόνι που διαπιστωνουν ότι τα δεματοποιημένα σκουπίδια τείνουν να καταλάβουν κάθε διαθεσιμο χωρο. Και είναι ακόμα Γενάρης...

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.