Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπ. Πολιτισμού: Μόνο 12 προσλήψεις στην Ήπειρο για τους κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους

μουσείο
16 Ιανουαρίου 2018 / 14:56

ΗΠΕΙΡΟΣ. Εργαζόμενους με πεντάμηνη απασχόληση σε αρχαιολογικούς χώρους, αναμένεται να προκηρύξει το υπουργείο Πολιτισμού.

Από τις 400 θέσεις συνολικά σ’ όλη την Ελλάδα, προβλέπονται έξι για το Μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους της Νικόπολης, της Κασσώπης και του Νεκρομαντείου Αχέροντα, και από δύο στις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας.
 
Mε τον τρόπο αυτό το υπουργείο Πολιτισμού προσπαθεί να δώσει τέλος στους κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους, λόγω ελλείψεων κυρίως αρχαιοφυλάκων. Οι επιπλέον 2 υπάλληλοι στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, δεν θα λύσει το πρόβλημα, ωστόσο θα υπάρχει βελτίωση της κατάστασης.
 
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως οι χώροι της Παραμυθιάς που ανήκουν στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας (Πύργος Κούλια, αρχαία Ελέα και βυζαντινά λουτρά), παραμένουν κλειστά επί σειρά ετών και ο μόνος τρόπος για να τα επισκεφτεί κάποιος, είναι να κλείσει ραντεβού με κάποιον από τους αρχαιοφύλακες, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές, που επισκέπτες έχουν βρεθεί στους χώρους χωρίς να γνωρίζουν την παραπάνω ιδιαιτερότητα με αποτέλεσμα να φεύγουν άπραγοι και δυσαρεστημένοι.

πηγή: Paramythia- online