Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Όλοι μαζί» στη Λαϊκή: αυτή ήταν η αρχή, μένουν κι άλλα να γίνουν

Λαϊκή Αγορά
06 Αυγούστου 2017 / 19:17
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

25 τόνοι σκουπίδια απομακρύνθηκαν από τη Λαϊκή Αγορά - Σύντομα θα απομακρυνθεί το κοντέινερ σκουπιδιών

«Η διαφορά θα φανεί την Κυριακή το απόγευμα», μας είπε ο Σπύρος Νεράντζης, το Σάββατο πρώτη τυπικά μέρα της δράσης, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει με προπαρασκευαστικές εργασίες. Η συμμετοχή πολιτών ήταν σαφώς μικρότερη από τη δράση του περασμένου Σαββατοκύριακου, ηττήθηκε και αυτή από τον Καύσωνα.
Αυτή τη φορά συμμετείχαν κυρίως τεχνίτες, εργάτες της Αρχαιολογίας υπο την επίβλεψη της προϊσταμένης Τένιας Ρηγάνου, εργάτες του Δήμου και ναύτες.
«Το ζητούμενο ήταν να εμπλακούν και να συνεργαστούν οι συναρμόδιες υπηρεσίες και αυτό είναι πιο σοβαρό από τον αριθμό των συμμετεχόντων πολιτών που δουλεύουν κιόλας» λέει ο Σπύρος Νεράντζης επικεφαλής της εθελοντικής κίνησης.

Το απόγευμα της Κυριακής λοιπόν τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: Η παλιά γνώριμη "σκουπιδίλα" έχει αντικατασταθεί από μυρωδιά απορρυπαντικών,.καθαρίστηκαν τα τείχη από τα χόρτα και οι αγριοσυκιές.



Σοβαρές εργασίες ευπρεπισμού έγιναν επίσης στην εικόνα ντροπής της μίνας που οδηγεί προς το νέο Φρούριο καθώς έγινε καθαρισμός και πλύσιμο.


Τοποθετήθηκαν προβολείς και αντικαταστάθηκαν οι λαμπτήρες του οδικού φωτισμού.

Η δράση δεν μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένη αφού υπολείπονται εργασίες όπως αφαίρεση του τσιμεντένιου τειχίου του πάρκιγκ και απομάκρυνση του παραπήγματος κάτω από τον προμαχώνα Σαραντάρη. Επίσης αναμένεται να απομακρυνθεί το κοντέινερ σκουπιδιών και να τοποθετηθεί πιο πίσω, αριστερά από το πάρκιγκ, έτσι ώστε να μην είναι τόσο κοντά στο δρόμο "υποδοχής" των επισκεπτών στην πόλη. Απαραίτητη προϋπόθεση να συνεχίζουν να συμμετέχουν και να συνεργάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Φυσικά πλύθηκε με πιεστικά ο δρόμος και ειδικά ο χώρος γύρω από το κεντέϊνερ σκουπιδιών, ενώ συγκεντρώθηκαν 25 τόνους σκουπιδιών που απομακρύνθηκαν το βράδυ του Σαββάτου με φορτηγό.


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.