Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Παλαιά Φιλαρμονική στο Κρούσεβατς της Σερβίας

Παλαιά
29 Ιουνίου 2017 / 16:30

Στο Κρούσεβατς βρέθηκε τμήμα του Μουσικού Σώματος της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά), συνοδεύοντας την αποστολή του Δήμου Κέρκυρας

που εκπροσώπησε το νησί στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην ιστορική αυτή σερβική πόλη, κατά το διήμερο 27 – 28 Ιουνίου 2017.
Πιο συγκεκριμένα, η επίσημη συμμετοχή της Παλαιάς Φιλαρμονικής στις εκδηλώσεις στο Κρούσεβατς, ξεκίνησε την Τρίτη 27 Ιουνίου, οπότε και το Μουσικό της Σώμα παρήλασε και πραγματοποίησε υπαίθρια συναυλία στην πόλη, υπό την διεύθυνση του  αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του μνημείου, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για το κέντρο της πόλης και το οποίο είναι αφιερωμένο στους ήρωες της Μάχης του Κοσόβου (1389). Tην επομένη, Τετάρτη 28 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στην πόλη.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι δεσμοί της Κέρκυρας με την πόλη του Κρούσεβατς είναι μακρόχρονοι και χρονολογούνται ήδη από την εποχή της πάλαι ποτέ ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Η αδελφοποίηση των δύο πόλεων είχε λάβει χώρα τον Οκτώβριο του 1985, με το Κρούσεβατς να αποτελεί την πρώτη ξένη πόλη με την οποία αδελφοποιήθηκε ο -τότε- Δήμος Κερκυραίων.