Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η θεατρική παράσταση «TOC x 2» από την Κερκυραϊκή Σκηνή

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
18 Nov 2023 / 16:37

"Έξι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι συναντιούνται εκεί την ίδια ώρα. Ο καθένας τους έχει και μια ιδιαίτερα καταπιεστική ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, η οποία ελέγχει πλέον την καθημερινότητά του"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ). Κερκυραϊκή Σκηνή παρουσιάζει για την χειμερινή περίοδο 2023-2024 την κωμωδία «TOC x 2», η οποία είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο του Laurent Baffie «TOC TOC».

Στον προθάλαμο του ιατρείου ενός παγκοσμίου φήμης ψυχολόγου, η πόρτα χτυπά έξι φορές… Έξι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι συναντιούνται εκεί την ίδια ώρα. Ο καθένας τους έχει και μια ιδιαίτερα καταπιεστική ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, η οποία ελέγχει πλέον την καθημερινότητά του. Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται ραγδαία και αποφασιστικά, έρχονται στην επιφάνεια οι τρωτές πλευρές του χαρακτήρα τους, η ταραγμένη τους ψυχική υγεία αλλά και η θέληση για βελτίωση της ζωής τους.

Η ξεκαρδιστική αυτή κωμωδία, που λειτουργεί και ως ένα κάτοπτρο των όσων συμβαίνουν στην κοινωνία μας, έρχεται να ανατρέψει τις διαγνωστικές ταμπέλες, τον κοινωνικό στιγματισμό και την ηττοπάθεια. Προσφέρει διεξόδους εκεί που το αδύνατο ορθώνεται επιβλητικό!

Στη Νέα Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου από την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου έως και την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 21:00

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω συγκεκριμένης ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής ακούγονται βωμολοχίες, συνεπώς το έργο  είναι  ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10 ΧΡΟΝΩΝ

Εισιτήρια προπωλούνται στο Ticket Box, τηλ. 2661027400, www.ticketbox και στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου τις ημέρες των παραστάσεων.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6946102926  Σπ. Δαρμανής

 

Συντελεστές:

Απόδοση: Ευαγγελία Γατζωτή
Σκηνοθεσία: Νότα Δαρμανή
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρί Ροδίτη
Φωτισμοί: Ανδρέας Τρύφωνας
Κίνηση: Μαρία Τράκα
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Τερζής
Μακιγιάζ: Νάσος Γραμμένος - Αγγελική Αρμένη
Βοηθός σκηνοθέτη Α΄: Ιωάννα Τεφτίκη-Cooper
Βοηθός σκηνοθέτη Β΄: Ελένη Ρίκου
Κομμώσεις: Χριστίνα Κουλούρη
Κατασκευή σκηνικών: Αριστοτέλης Χονδρογιάννης
Φωτογραφίες προγράμματος: Γιώργος Τερζής
Χειριστής ήχου και φωτισμού : Ιωάννα Τεφτίκη-Cooper                         Σύλληψη-Σκηνοθεσία τρεϊλερ παράστασης: Ιωάννα Τεφτίκη-Cooper    Επιμέλεια κειμένων προγράμματος: Ελένη Ρίκου

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Βασίλης Καββαδίας

Κώστας Κούρκουλος

Αναστασία Νικολαΐδου

Χάρις Αλατζά

Δέσποινα Γαγλία

Εύη Γιαννακοπούλου

Νότα Δαρμανή

ΦΩΤΟ@ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ