Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση ζωγραφικής Παναγιώτας Κάπελα και Μαρίας Κρίγκα στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας

Δημοτική Πινακοθήκη
10 Οκτωβρίου 2023 / 17:11

«(Οur) Universe is Not Locally Real» - Από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πρώτη διατομική έκθεση ζωγραφικής της Παναγιώτας Κάπελα και της Μαρίας Κρίγκα οργανώνει η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και παρουσιάζει στην Αίθουσα Τέχνης «Θάνος Χρήστου» από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου 2023.

Δύο καλλιτέχνιδες με διαφορετικές επιρροές αλλά γραφή που τελικώς τέμνεται και εκφράζεται μέσα από τα ίδια υλικά, δανείζονται από την κβαντική θεωρία τον τίτλο «Το Σύμπαν Μας Δεν Είναι Τοπικά Πραγματικό» προτείνοντας ότι η πραγματικότητα δεν περιορίζεται σε ένα μόνο σημείο αλλά είναι ένας πολυδιάστατος ιστός πολλαπλών δυνατοτήτων και ερμηνειών.

Η Μαρία-Ίλια Κατσαρίδου, Επιμελήτρια – Μεταδιδάκτορας του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, γράφει για τη συνεργασία αυτή: «Μια μοναδική μορφή μαγείας εμφανίζεται στα συν-δημιουργημένα έργα τους. Οι ακριβείς αρχιτεκτονικές μορφές της Κρίγκα βρίσκουν ρευστούς αντίποδες στις αυθόρμητες χειρονομίες της Κάπελα. Αυτά τα κοινά έργα, που άλλοτε εκκινούν από τη μία και άλλοτε από την άλλη εικαστικό, γίνονται οριακά χώροι όπου οι ατομικές αναμνήσεις, αναμειγνύονται σε μια συλλογική αφήγηση και μας προσκαλούν να τα συμπληρώσουμε, να προσθέσουμε τα δικά μας στρώματα στην πολύπλοκη ύφανση της μνήμης και της εμπειρίας τους».

Η Παναγιώτα Κάπελα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική σε προπτυχιακό επίπεδο και Οπτικοακουστικές Τέχνες σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ασχολείται με τη ζωγραφική, την εικονογράφηση και τον 3D σχεδιασμό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η Μαρία Κρίγκα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Ζωγραφική. Ασχολείται με τη γραφιστική, το θέατρο, την αρχιτεκτονικά μοτίβα και το αρχαιολογικό σχέδιο.  Ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα.

Σύντομες Πληροφορίες
• Εγκαίνια: Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 & ώρα 7:00 μ.μ.
• Χώρος: Αίθουσα Τέχνης «Θάνος Χρήστου»
• Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες, κλειστά)
• Διάρκεια: 13/10 – 10/11/2023
• Είσοδος ελεύθερη
• Επικοινωνία: 26610 48690 - [email protected]