Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεά πίνακα του Γ. Σαμαρτζή στη Δημοτική Πινακοθήκη από τον τ. Δήμαρχο Γιάννη Κούρκουλο (video)

Δημοτική Πινακοθήκη
19 Σεπτεμβρίου 2023 / 12:41
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πρόκειται για το έργο «Το τσάι της κυρίας» του 1916, το οποίο είχε δωρίσει το 1984 στον τότε Δήμαρχο, ο γιός του ζωγράφου, Σπύρος Σαμαρτζής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα έργο του  Γεωργίου Σαμαρτζή  δώρισε σήμερα ο τ. Δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Κούρκουλος στην Πινακοθήκη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων.

Πρόκειται για το έργο «Το τσάι της κυρίας», έναν πίνακα του 1916, το οποίο είχε δωρίσει τον Απρίλιο του 1984 στον τότε Δήμαρχο, ο γιός του ζωγράφου, Σπύρος Σαμαρτζής, υποναύαρχος ε.α.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στην Πινακοθήκη η μικρή τελετή παράδοσης - παραλαβής, ενώ παράλληλα υπεγράφη από τον Πρόεδρο του ΔΣ της Πινακοθήκης Σπύρο Μωραΐτη η αποδοχή της δωρεάς.

Η τελετή έγινε παρουσία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου, η οποία ευχαρίστησε θερμά τον τ. Δήμαρχο για την ευγενική δωρεά του, αναφέροντας «για αυτήν του την πράξη που ελπίζω να μιμηθούν και άλλοι Κερκυραίοι πολίτες, ο Δήμος απονέμει τιμητική διάκριση για την προσφορά του, μαζί και με μια πλακέτα με το σύμβολο του Δήμου». 

«Δεν έκανα τίποτα άλλο, παρά το καθήκον μου...» απάντησε με σεμνότητα ο Γιάννης Κούρκουλος, ευχαριστώντας τη Δήμαρχο για την τιμητική διάκριση. 

«Δεν είναι αυτονόητο σήμερα να κάνει κάποιος το καθήκον του. Εσείς αποτελείτε πρότυπο συμπεριφοράς, διότι ανεβαίνει η ποιότητα της δημοτικής μας πινακοθήκης, αν κοσμείται από τέτοια σημαντικά έργα» πρόσθεσε η Μερόπη Υδραίου.  

Το έργο του Σαμαρτζή «Το τσάι της κυρίας» θα εκτείθεται στο εξής στον χώρο της μόνιμης συλλογής της Πινακοθήκης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, μαζί με τα υπόλοιπα έργα του σημαντικού ζωγράφου. 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.