Τρίτη 21.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση της Μαρίλης Βλάχου στον Ανεμόμυλο

Αναδρομική έκθεση
17 Αυγούστου 2016 / 11:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναδρομική έκθεση της Κερκυραίας ζωγράφου Μαρίλης Βλάχου παρουσιάζεται στον Ανεμόμυλο, έως τις 24 Αυγούστου.

Κάνοντας μια βόλτα στην καλοκαιρινή Γαρίτσα, αξίζει να περάσει κανείς από τον Ανεμόμυλο και να δει από κοντά τα έργα της Μαρίλης Βλάχου. Μετά από χρόνια ενασχόλησης με τη ζωγραφική, η ίδια έχει κατορθώσει να υποστηρίξει το προσωπικό της στυλ, το οποίο καταλήγει σε ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
Στην παρούσα έκθεση ο επισκέπτης θα δει επιλεγμένα έργα από διάφορες περιόδους της πορείας της ζωγράφου, κάποια από τα οποία είναι παραστατικά και άλλα πιο κοντά στη σφαίρα της φαντασίας. Τοπία και εικόνες της Κέρκυρας, ονειρική διάθεση και οι –χαρακτηριστικές της πια- ψηλόλιγνες ανθρώπινες (;) φιγούρες κυριαρχούν στην πλειοψηφία των έργων. Από την άλλη, η χρωματική παλέτα που επιλέγεται αιχμαλωτίζει το βλέμμα και καταφέρνει να αναδείξει τη δύναμη του κερκυραϊκού φωτός.
Η Μαρίλη Βλάχου είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος, η οποία από νεαρή ηλικία ασχολείται με τη ζωγραφική. Από το 2007 επέλεξε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά σε αυτήν, ενώ παράλληλα έγινε μέλος της Εικαστικής Κερκυραϊκής Ένωσης (ΕΙ.Κ.Ε.). Έχει παρουσιάσει έργα της σε ατομικές εκθέσεις και συχνά βλέπουμε συμμετοχές της σε ομαδικές εικαστικές εκδηλώσεις.
Η έκθεση συνεχίζεται έως τις 24 Αυγούστου 2016, με ώρες επίσκεψης 20.00 - 23.00 καθημερινά.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες από την έκθεση εδώ