Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποχή από το Καρναβάλι οι σχολές χορού, λόγω αποκλεισμού από το Δημοτικό Θέατρο!

Δημοτικό Θέατρο
15 Φεβρουαρίου 2019 / 14:21
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Αγνοείται η τύχη της άδειας Πυρασφάλειας-οι εκδηλώσεις συνεχίζονται κανονικά!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την απόφαση να μην συμμετάσχουν, ως είθισται, στις εκδηλώσεις του φετινού καρναβαλιού, ανακοίνωσαν διαδικτυακά οι σχολές της Κέρκυρας. Με αυτή τους στάση εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας, του μοναδικού χώρου που οι σχολές ανέβαζαν ανέκαθεν τις ετήσιες παραστάσεις τους.
Η διαμαρτυρία αυτή που υπογράφεται από 13 σχολές χορού, έρχεται να προστεθεί σε παρόμοια αντίδραση της Ομάδας Θεάτρου Παντομίμας, η οποία ετησίως προσφέρει τα έσοδα των παραστάσεων της στο Σύλλογο ΑμΕΑ "Μέλισσα", αλλά και σε καταγγελία  της πολιτιστικής ομάδας του ΠΑΜΕ Κέρκυρας, το οποίο έχει ζητήσει να κάνει χρήση του θεάτρου, πλην όμως έλαβε την απάντηση ότι η λειτουργία του έχει διακοπεί από τον Ιούλιο του ΄18 λόγω μη ύπαρξης πιστοποιητικού πυρασφάλειας.
Άνθρωπος που ασχολείται με τις εκδηλώσεις του Δημοτικού Θεάτρου, έλεγε στο enimerosi.com, ότι όλα τα Σαββατοκύριακα μέχρι το τέλος του ΄19 είναι "ρεζερβέ', καθώς φέτος γίνονται περισσότερες παραστάσεις από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., εκδηλώσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου και συναυλίες των Φιλαρμονικών. Όσο για την άδεια πυρασφάλειας, αυτή θα εκδοθεί σύντομα…
Το παράδοξο είναι ότι οι εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο, συνεχίζονται κανονικά, γεγονός που έχει εξοργίσει τα καλλιτεχνικά σωματεία, που στα αιτήματά τους, εισπράττουν αρνητικές απαντήσεις με προσχηματικούς -όπως αποδεικνύεται- λόγους.
Επιπλέον τίθεται σοβαρό θέμα πυρασφάλειας, εάν η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε απλή γραφειοκρατία, αλλά σε πραγματικές ελλείψεις! Σημειώνεται πως η δημοτική αρχή είχε ανακοινώσει από τον Αύγουστο του' 18, ότι το θέμα του πιστοποιητικού πυρασφάλειας θα έχει λήξει σε έναν μήνα.

Ο γνωστός χορογράφος Σωτήρης Μπουχάγιαρ, που διατηρεί μια από τις παλαιότερες σχολές χορού στην Κέρκυρα, δημοσίευσε την απάντηση που έλαβε σε σχετικό αίτημα εκ μέρος όλων των σχολών χορού:


Αντιδρώντας στην «μεροληπτική» αυτή μεταχείριση, οι σχολές χορού του νησιού, ανακοίνωσαν ότι δεν θα λάβουν μέρος στις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Η ανακοίνωση
Σας πληροφορούμε ότι κατόπιν κοινής απόφασης των σχολών χορού οι οποίες υπογράφουν αυτήν την ενημέρωση, δεν θα συμμετέχουμε στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του τόπου το 2019, αντιδρώντας στην μεροληπτική μεταχείριση μας από την Δημοτική Αρχή, σχετικά με τη διάθεση του Δημοτικού θεάτρου.
Για την ενημέρωση σας αναρτούμε την απάντηση του Δήμου στις αιτήσεις μας από τον Ιούνιο του 2018 για την  παραχώρηση του θεάτρου τον Ιούνιο του 2019.
Ψευδώς αναφέρουν ότι δεν λειτουργεί το θέατρο λόγω προβλημάτων από τον Αύγουστο του 2018 έως σήμερα. Οι παραστάσεις στο θέατρο λόγω προβλημάτων από χορωδίες, φιλαρμονικές, θεατρικές ομάδες δεν σταμάτησαν καθ’όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Εάν η Δημοτική Αρχή επιμείνει σε αυτήν την επιλεκτική παραχώρηση, τίθεται θέμα  και για την πραγματοποίηση των παραστάσεων μας για το τέλος της σχολικής χρονιάς, όπως συνηθίζουμε εδώ και 40 χρόνια.
Θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα.
Σας ευχαριστούμε

 
Υπογράφουν οι ιδιοκτήτες των σχολών χορού:
Σωτήρης Μπουχάγιαρ
Τζένη Θεοτόκη
Σαμάνθα Μπρίτλευ
Χριστίνα Οικονόμου
Νάντυ Ρίζου
Νίκη Γιάννου
Τώνια Γκασιάλη
Κατερίνα Παγιατάκη  
Άννα Αποστολοπούλου
Ρένα Κοντού
Μαρία Τράγκα
Αλεξάνδρα Τον Τσι Γιου – Street Dance      
Ελένη Τσιλιμπάρη


   
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.