Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Εσθονία νικήτρια του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Κέρκυρας (photos)

φεστιβάλ χορωδιών
15 Σεπτεμβρίου 2018 / 19:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μια φαντασμαγορική τελέτη ολοκληρώθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ που συγκέντρωσε 1700 χορωδούς

κάθε ηλικίας από όλα τα μέρη της Γης. Η πόλη της μουσικής για τρεις μέρες έφερε κοντά μουσικούς από όλες τις ηπείρους, που είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες, να δημιουργήσουν φιλικές σχέσεις και να γνωρίσουν την Κέρκυρα και τον πολιτισμό της.
Γενική νικήτρια η Estonian National Girls Choir LEELO από την Εσθονία. Διέπρεψε επίσης η Suanplu Chorus από την Ταϊλάνδη, που κέρδισε σε τρεις κατηγορίες. 



Η τελετή λήξης ξεκίνησε με την Δημοτική Χορωδία «Δημόδοκος». Ακολούθησε η απονομή των βραβείων, με το γενικό βραβείο («Winner Trophy 2018») του φεστιβάλ να καταλήγει στην εξαιρετική Εσθονική Εθνική Νεανική Γυναικεία Χορωδία «Leelo». Εξίσου υψηλού επιπέδου ήταν και η μικτή χορωδία «Suanplu» από την Ταϊλανδή, η οποία πρώτευσε και στις τρεις κατηγορίες που διαγωνίστηκε. Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και η Παιδική Χορωδία «Alie Parusa» από το Βλαδιβοστόκ της Ρωσία, αποσπώντας τέσσερις διακρίσεις. Και τα τρία αυτά χορωδιακά σχήματα, αλλά και την πολωνική Siena Gospel Choir, είχαμε την ευκαιρία να τα (ξανα)ακούσουμε στην τελετή λήξης.

Όσον αφορά τις ελληνικές χορωδίες, από τις οκτώ που συμμετείχαν συνολικά, διακρίθηκαν η Παιδική Χορωδία Πεταλούδων Ρόδου στην Κατηγορία G1 (Παιδικές Χορωδίες), η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου από το Ίλιον στην Κατηγορία G3 (Νεανικές Χορωδίες), η χορωδία «Cantus Arte» από την Θεσσαλονίκη στην Κατηγορία Β3 (Γυναικείες Χορωδίες Επιπέδου 2) και η κερκυραϊκή χορωδία «Κορυφώ» στην Κατηγορία P (Pop & Jazz Ρεπερτόριο). Πέραν του προαναφερθέντος γενικού βραβείου που απέσπασαν οι νεαρές Εσθονές, δόθηκαν συνολικά 25 χρυσά, 21 ασημένια και 5 χάλκινα βραβεία, με τα περισσότερα εξ αυτών να αφορούν τις μικτές χορωδίες, τη θρησκευτική χορωδιακή μουσική, αλλά και το φολκλόρ ρεπερτόριο.

Επίσης, δόθηκαν και τρία ειδικά βραβεία: για την καλύτερη μουσική διεύθυνση -συνοδευόμενο από υποτροφία- στη μαέστρο της νικήτριας εσθονικής χορωδίας Κülli Kiivet, για εξαιρετική ερμηνεία σε συγκεκριμένο έργο από την τουρκική Nilüfer Polyphonic Choir, καθώς και για την καλύτερη επιλογή μουσικού προγράμματος και εμφάνισης στην προαναφερθείσα «Alie Parusa».
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με άφθονο χορό και τραγούδι για το σύνολο των διαγωνιζόμενων, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους, υπό τους ήχους των «Mind the band».

Δείτε το φωτορεπορτάζ εδώ