Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

10ο Φεστιβάλ της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας: «Ο Πολιτισμός θα ενώσει τους λαούς»

Φεστιβάλ Χορωδιών
29 Μαρτίου 2022 / 17:19

Αποτέλεσε την έναρξη των μαζικών συνεργασιών στα χορωδιακά δρώμενα του νησιού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το 10ο Φεστιβάλ Χορωδιών της Ένωσης Χορωδιών Νομού Κέρκυρας. Στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος επτά χορωδίες την πρώτη μέρα 26η Μαρτίου και εννέα την δεύτερη 27η Μαρτίου. Υπήρξε ικανοποιητική προσέλευση κοινού, το οποίο πολλές φορές υπήρξε ενθουσιώδες για διάφορες εμφανίσεις, συμμετέχοντας με ρυθμικά χειροκροτήματα. Αυτό το φεστιβάλ απετέλεσε και την έναρξη των μαζικών συνεργασιών στα χορωδιακά δρώμενα του Νησιού μας και ελπίζουμε, ότι από εδώ κι εμπρός τέτοιες διοργανώσεις θα είναι συχνότερες και προοδευτικά αυξανόμενες.

Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας έδωσε επίσης τον καλύτερο εαυτό του για την άρτια διοργάνωση και όλοι εκφράζουμε τις ευχές μας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα αναλάβει καθήκοντα πολύ συντομα, να βρει τις ευκαιρίες και να εξασφαλίσει τις δυνατότητες, ώστε ο χορωδιακός μουσικός πολιτισμός να σηκωθεί ακόμα ψηλότερα στο Νησί μας. Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο επιθυμεί να εκφράσει τις βαθύτατες ευχαριστίες του προς τον Σύνδεσμο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΣΥ.Π.Α.Π.) και προσωπικά προς τον Πρόεδρο Σπύρο Μωραΐτη για την αμέριστη υποστήριξη στην συνδιοργάνωση αυτή καθώς επίσης και προς τους υπαλλήλους του Δημοτικού Θεάτρου για την άοκνη συμβολή τους στην εκδήλωση.

Ευχαριστίες απευθύνει επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο προς την ηθοποιό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αλεξάνδρα Παγιατάκη για την γλαφυρή ανάγνωση του μηνύματος για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

Ένα τελευταίο σημαντικό μήνυμα, που εξέπεμψε ο Πρόεδρος του ΣΥ.Π.Α.Π. Σπύρος Μωραΐτης είναι, ότι ο Πολιτισμός δεν πρέπει να υπόκειται σε κυρώσεις οιουδήποτε είδους, διότι ο Πολιτισμός είναι εκείνος που θα ενώσει και πάλι τους λαούς την επόμενη μέρα μετά την παρέλευση της λαίλαπας, που κατατρύχει την Ανθρωπότητα σήμερα.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Χορωδιών Νομού Κέρκυρας