Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ήττα της ΑΕ Λευκίμμης 3-1 στην Νέα Αρτάκη

ΑΕ Λευκίμμης
04 Οκτωβρίου 2023 / 15:19
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο εξ αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής που έγινε στην Αρτάκη, η ΑΕ Λευκίμμης έχασε με 3-1 δίκαια και καθαρά και έμεινε πίσω βαθμολογικά, αφού ήταν η 3η ήττα σε τέσσερα ματς που έχουν γίνει, χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό, η κερκυραϊκή ομάδα έχει όλα τα στοιχεία να πετύχει τους φετινούς της στόχους.

Στο α΄ μέρος δεν υπήρχε Λευκίμμη στο γήπεδο, ειδικά στο εικοσάλεπτο όταν δέχθηκε δυο γκολ και οι γηπεδούχοι έχασαν και πέναλτι, κακή και ασύνδετη, χωρίς ψυχή, με τους παίκτες πάντα να πηγαίνουν δεύτεροι στις μονομαχίες. Στην επανάληψη ο Νίκιτς, που έπαιξε κεντρικός αμυντικός στο α΄μέρος, πέρασε στα χαφ και έδεσε όλη η ομάδα, είχαμε μια διαφορετική Λευκίμμη, ενώ εξαιρετική απόδοση είχε και ο Αλ. Μουζακίτης που απειλούσε επιθετικά,  αλλά δεν έφταναν αυτά, στο τέλος κέρδισε δίκαια η καλύτερη ομάδα, που ήταν η γηπεδούχος.

Μόλις στο 2΄ άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι με σουτ του Σπηλιώτη μετά από ασίστ του Σκριβάνου. Στο 13΄ο διαιτητής αρχικά έδειξε φάουλ στο ύψος της περιοχής, στη συνέχεια άλλαξε απόφαση και έδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Μερτίρη, το εκτέλεσε ο Ιορδανίδης αλλά ο Παγκράτης έπεσε σωστά στη γωνία και απέκρουσε. Στο 21 ο Μερτίρης από πλάγια αριστερά έκανε σέντρα σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Παγκράτη για το 2-0. Η ΑΕΛ απείλησε στο 38΄με τον Κωστακιώτη το σουτ του οποίου έδιωξαν σε κόρνερ οι γηπεδούχοι.  

Στο β΄μέρος η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά και πίεσε στο 49΄σε σουτ του Μουζακίτηο Διαμαντής έκανε εντυπωσιακή απόκρουση και στέρησε το γκολ στη Λευκίμμη, που ίσως άλλαζε και τη ροή ου ματς αν γινόταν το 2-1. Και ενώ η ΑΕΛ πίεζε, στο 61΄κέρδισε κόρνερ η Αρτάκη και ο Ταχταρίδης αφύλακτος έκανε το 3-0, εκεί τελείωσε ουσιαστικά το ματς. Στο 76΄σε οργανωμένη επίθεση της ΑΕΛ ο Μουζακίτης μέσα από την περιοχή και πλάγια μείωσε σε 3-1. Αναθάρρησε η ΑΕΛ στη συνέχεια, αλλά χωρίς ουσία απείλησε στις καθυστερήσεις με πλάγιο σουτ του Τσοπανά, ενώ στο 85΄ο Παγκράτης είχε κάνει εντυπωσιακή απόκρουσε με κοντινό σουτ του Σπηλιώτη.

Διαιτητές: Γ. Χρόνης, N. Παπαδόπουλος & Σ. Πλακάς (ΕΠΣ Δ. Αττικής).

ΑΟ Ν. Αρτάκης (Μαγκαφίνης): Διαμαντής, Δ. Χατζηστάμου, Μερτύρης (90’ Παπαδημητρίου), Νόνης, Στασινόπουλος, Γερογιάννης, Ταυταρίδης (90’ Ζαχαράκης), Ντελέκος (78′ Λάμπρου), Σκριβάνος (67′ Τ. Χατζηστάμου), Ιορδανίδης (78′ Παπαδάκης), Σπηλιώτης..

ΑΕ Λευκίμμης (Κορομπόκης):  Παγκράτης, Mocovila, Μπλάτσιος (56′ Πουλημένος), Μπαλός, Κουλάλης (62′ Μαστοράκης), Νίτας (56′ Γαστεράτος), Μουζακίτης, Βασσάκης (29′ Τσοπάνας), Κωστακιώτης, Nicic, Γρηγοριάδης.

Φωτο: eviasport/Ο Ματσοβίλα προσπαθεί να κόψει τον Χατζηστάμου που είναι απέναντι από τον Παγκράτη

 

 

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια