Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιόρτασαν με αθλοπαιδιές την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στην Κ. Πλατεία

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
29 Σεπτεμβρίου 2023 / 11:44
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Μαθητές του 6ου Δημοτικού Κέρκυρας σχημάτισαν με τα σώματά τους, το σύνθημα «Ο αθλητισμός ενώνει»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μαθητές σχολείων της Κέρκυρας βρέθηκαν το πρωί στο γήπεδο του κρίκετ, στην Κ. Πλατεία, με αφορμή τον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Υπό το κοινό σύνθημα για τη φετινή χρονιά «Η Κίνηση δίνει ζωή», οι μαθητές συμμετείχαν σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες,  με σκοπό να αναδείξουν τη θεμελιώδη σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία, την ευημερία και την ευεξία του ατόμου.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν και οι 170 μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. Οι μαθητές σχημάτισαν με τα σώματά τους, το σύνθημα «Ο αθλητισμός ενώνει» σε μια συμβολική κίνηση, δίνοντας το έναυσμα για τις αθλητικές δράσεις που διοργάνωσε το σχολείο για την σημερινή ημέρα.

Ακολούθησαν σκυταλοδρομίες με τη συμμετοχή μαθητών των μικρότερων τάξεων, ομαδικά σπορ, όπως ποδόσφαιρο και βόλεϊ, αλλά και χορογραφίες. Τα παιδιά έτρεξαν, έπαιξαν, χόρεψαν και  διασκέδασαν με την ψυχή τους. Η εμπειρία ήταν ξεχωριστή, με βασική επιδίωξη την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας μέσα από την κίνηση, τον χορό και το παιχνίδι.

Για 10η χρονιά

H Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού διοργανώνεται φέτος για δέκατη χρονιά, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καλούνται να υλοποιήσουν σήμερα αθλητικές δράσεις εντός ή εκτός του σχολικού χώρου, καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Σε περίπτωση πάντως αδυναμίας εορτασμού κατά τη συγκεκριμένη ημέρα, η διοργάνωση με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων δύναται να μεταφερθεί σε άλλη ημέρα.

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.