Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αν και καλύτερη η ΑΕ Λευκίμμης, έχασε 1-0 στην Άρτα

ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
24 Σεπτεμβρίου 2023 / 17:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Είχε δύσκολη αποστολή, απέναντι σε μια ομάδα που έχει δυναμώσει πολύ φέτος και θέλει να πρωταγωνιστήσει

Η ΑΕ Λευκίμμης πήγε στην Άρτα να αντιμετωπίσει την ιστορική Αναγέννηση αποφασισμένη να πάρει θετικό αποτέλεσμα, μετά την ήττα της προηγούμενης Κυριακής από την ΑΕ Κιλελέρ. Είχε δύσκολη αποστολή, απέναντι σε μια ομάδα που έχει δυναμώσει πολύ φέτος και θέλει να πρωταγωνιστήσει. Η «Βασίλισσα του Νότου» ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ήταν αυτή που έχασε τις περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει ο άγραφος νόμος, όποιος χάνει ευκαιρίες στο τέλος χάνει και το ματς. Αυτό έγινε με ένα απίθανο γκολ στο 61΄ για τους γηπεδούχους, ένα γκολ από μακρινό φάουλ, που έδωσε το τρίποντο στην Άρτα και την κρατάει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στο α΄ μέρος το ματς ήταν ισορροπημένο, η Άρτα είχε δυο καλές στιγμές στο 10΄με Λισγαρά το πλασέ του οποίου έδιωξε ο Παγκράτης και στο 30΄όταν μετά από κόρνερ ο Δημητρέλλος έπιασε την κεφαλιά, με τους αμυντικούς να διώχνουν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Η ΑΕΛ είχε δυο καλά σουτ του Γρηγοριάδη στο 18΄, πέρασε λίγο έξω και στο 43΄ που απέκρουσε ο Μπαλαούρας, ενώ στο 40΄ ο Τσοπανάς βρήκε τον Τσιρλίδη που κόπηκε λίγο πριν σκοράρει.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά, στο 51΄ο Τσοπανάς είχε σουτ λίγο έξω, στο 55΄είχαμε τεράστια ευκαιρία με τον Μπαλαούρα να αποκρούει πλασέ από 3 μέτρα του Τσιρλίδη, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Μπαλαούρας έκανε νέα φοβερή απόκρουση σε κεφαλιά του Τσιρλίδη.

Κόντρα στη ροή του ματς στο 61΄ η Αναγέννηση άνοιξε το σκορ  με απ΄ ευθείας κτύπημα φάουλ , από μακριά του Μπεκατώρου, με τη μπάλα να βρίσκει το δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα.  Από κει και πέρα, λες και κατέβασαν οι δυο ομάδες τον διακόπτη, καμιά φάση αξιόλογη ως το τέλος, με την ΑΕΛ να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ και τους γηπεδούχους μαζικά να αμύνονται για να μην επιτρέψουν στην ΑΕΛ να απειλήσει και τα κατάφεραν.

 

Διαιτητές: Σπ. Καζανάς (Ε.Π.Σ Αιτωλοακαρνανίας), Λ. Βλαχοδήμος  (Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας) και Αλ. Ζιώγας (ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας).    

Αναγέννηση Άρτας (Αγγέλης): Μπαλαούρας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Λισγάρας, Γιαλεδάκης, Πλαστουργός (91΄Αρτέμις), Κυριάκης, Μανιώτης, Ζυγκερίδης (60΄ Σακκάς), Δημητρέλος (84΄Παππάς), Μουσιωτίτσας (84΄Παπακίτσος).

ΑΕ Λευκίμμης (Κορομπόκης): Παγκράτης, Μοκοβίλα, Νίκιτς, Βασσάκης (69΄ Μπλάντζιος), Γρηγοριάδης, Κουλαλής (80΄ Πουλημένος), Κωστακιώτης, Μουζακίτης, Τσιρλίδης (60΄ Νίτας), Μπαλός, Τσοπανάς (60΄ Μαστοράκης).

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια