Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Ιερουσαλήμ, στο Ευρωπαϊκό Κ20, η Μελίνα Ζάραγκα

Ευρωπαϊκό Κ20
07 Αυγούστου 2023 / 16:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στο Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται η αθλήτρια του Κερκυραϊκού ΓΣ, Μελίνα Ζάραγκα με την αποστολή της εθνικής μας, για να πάρει μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, οι αγώνες γίνονται 7 με 10 Αυγούστου.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Στο Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται η αθλήτρια του Κερκυραϊκού ΓΣ, Μελίνα Ζάραγκα με την αποστολή της εθνικής μας, για να πάρει μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, οι αγώνες γίνονται 7 με 10 Αυγούστου. Η αθλήτρια που έχει προπονητή τον Παύλο Σκορδίλη θα αγωνιστεί στο άλμα τριπλούν και παρά το νεαρό της ηλικίας της, μπόρεσε να πετύχει την πρόκρισή σε αυτό τον αγώνα, στον οποίο θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί ξανά, αφού ανήκει τώρα στην κατηγορία Κ18.

Η Μελίνα η οποία είναι γεννημένη το 2007 κατάφερε φέτος να φτάσει το ατομικό της ρεκόρ στο 12,72μ. αποτέλεσμα που της έδωσε και την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό. Βέβαια δεν περιμένει κανείς να είναι στις κορυφαίες αθλήτριες με αυτή την επίδοση, είναι όμως μια τεράστια εμπειρία γι αυτήν, στο ξεκίνημα ουσιαστικά της συμμετοχής σε μεγάλους αγώνες για την καριέρα της, που προβλέπεται ανάλογη με τις προηγούμενες ξεχωριστές κερκυραίες στο τριπλούν, την Κ. Ρωμαίου (2η στο Παγκόσμιο Κ20) και την Σπ. Καρύδη (1η στο Πανευρωπαϊκό Κ20 το 2019 στο Μπορός), αθλήτριες που και αυτές ανάδειξε ο Π. Σκορδίλης. Να σημειώσουμε ότι το Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 το κατέχει η Σπυριδούλα Καρύδη με 14,12μ.

Το απόγευμα της Δευτέρας 7 Αυγούστου, στις 18.50, ξεκίνησε ο προκριματικός (την ώρα που έκλεισε η στήλη δεν είχαμε αποτέλεσμα), με την Μελίνα να κάνει την υπερπροσπάθεια τουλάχιστον να ξεπεράσει το φετινό ατομικό της ρεκόρ, αφού η πρόκριση στον τελικό φαντάζει υπερβολικά δύσκολη. Σαν Ελλάδα θα έχουμε τριπλή εκπροσώπηση στον προκριματικό αφού θα αγωνιστεί και η Ζωή Ράπτη (13,02 μ. φετινό ατομικό ρεκόρ) με τη Μελίνα Ζάραγκα θα πάρουν μέρος στο Α’ γκρουπ και η Αναστασία Βοκοτοπούλου (13,34 μ. φετινό ατομικό ρεκόρ) που θα αγωνιστεί στο Β’ γκρουπ. Το όριο πρόκρισης για τον τελικό είναι στα 13,35 μέτρα. Ο τελικός του αγωνίσματος θα γίνει την Τρίτη 8 Αυγούστου και θα ξεκινήσει στις 19.05.

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια