Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οριστικά Δευτέρα 31/7 ο καταρτισμός των Ομίλων της Γ΄Εθνικής

Γ΄Εθνική
28 Ιουλίου 2023 / 16:36
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η Παρασκευή (28/7) ήταν μια ημέρα που όλα έδειχναν ότι στην ΕΠΟ θα χώριζαν τις ομάδες σε Ομίλους, αλλά ο καταρτισμός όλα δείχνουν θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (31/7).

ΑΘΗΝΑ. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει ιδιαίτερη αγωνία για τις ομάδες του Αστέρα Πετριτή και της ΑΕ Λευκίμμης για τον καταρτισμό των 4 ομίλων της Γ΄ Εθνικής για την περίοδο 2023-24. Και αυτό γιατί είναι οι περισσότερες ομάδες γνωστές, αλλά πάντα θα έχουμε και τις εκπλήξεις.

Η Παρασκευή (28/7) ήταν μια ημέρα που όλα έδειχναν ότι στην ΕΠΟ θα χώριζαν τις ομάδες σε Ομίλους, αλλά ο καταρτισμός όλα δείχνουν θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (31/7). Και αυτό γιατί ακόμη υπάρχουν μικρολεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν. Στις 68 ομάδες πρέπει να προστεθούν και οι τέσσερις επιλαχούσες στις οποίες έστειλε μήνυμα η ΕΠΟ για να δηλώσουν συμμετοχή. Μην ξεχνάμε ότι έχει ορίσει την ερχόμενη Παρασκευή 4 Αυγούστου σαν ημερομηνία για την διεξαγωγή της κλήρωσης του πρωταθλήματος και πρέπει όλα να είναι «τακτοποιημένα».

Να επισημάνουμε ότι την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) ομίλους και θα προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις (4) ομάδες, ενώ θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα συνολικά τριάντα (30) ομάδες, απευθείας θα υποβιβασθούν οι επτά (7) τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18. Επιπλέον θα υποβιβασθούν δυο (2) ομάδες που θα προκύψουν ως εξής: Μια (1) ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και μία (1) ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο. Οι πιο πάνω αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα, θα είναι μονοί και αν στην κανονική διάρκεια λήξουν ισόπαλοι θα υπάρξει παράταση και αν δεν έχουμε νικητή θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι. Συνολικά θα υποβιβαστούν τριάντα (30) ομάδες.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια