Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λήγει η προθεσμία για το Μητρώο 31/7 ή πάμε για παράταση;

Μητρώο
26 Ιουλίου 2023 / 15:33
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών αθλητικών σωματείων έχει εγγραφεί στο μητρώο και ταυτόχρονα έχει επικαιροποιήσει τα στοιχεία για την επανεγγραφή τους σε αυτό, υποβάλλοντας την σχετική αίτηση στη πλατφόρμα.

ΑΘΗΝΑ. Ως την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιουλίου υπάρχει προθεσμία για εγγραφή στο μητρώο αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων που τους δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες και της παραχώρησης σε αυτά αθλητικών εγκαταστάσεων δημοτικών και εθνικών. Η συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών αθλητικών σωματείων έχει εγγραφεί στο μητρώο και ταυτόχρονα έχει επικαιροποιήσει τα στοιχεία για την επανεγγραφή τους σε αυτό, υποβάλλοντας την σχετική αίτηση στη πλατφόρμα. Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν αθλητικά σωματεία που δεν έχουν ολοκληρώσει την προβλεπόμενη διαδικασία και αποκλειστική προθεσμία για όλες τις παραπάνω ενέργειες είναι η 31η Ιουλίου 2023, μετά μία παράταση με την υπ’ αριθμ. 289821 (ΦΕΚ 3983/Β/22-6-2023) απόφαση του Υπηρεσιακού Υπουργού.

Το ερώτημα είναι, αν η 31/7/2023 είναι η τελευταία μέρα για την εγγραφή ή θα έχουμε και νέα παράταση, με σκεπτικό ότι σε περιοχές με προβλήματα λόγω των πυρκαγιών, αρκετά σωματεία δεν πρόλαβαν τις διαδικασίες; Και αυτό γιατί σε πολλά ομαδικά αθλήματα που είναι αναγκαίες οι δηλώσεις συμμετοχής μέσα στον Αύγουστο, αν δεν έχεις πιστοποίηση δεν έχεις και δικαίωμα να αγωνιστείς. Θα έχουμε σιωπηρή παράταση 2,3 εβδομάδων, επίσημη παράταση ή θα κλείσει η πλατφόρμα την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο νησί μας οι πληροφορίες λένε ότι λίγα είναι τα σωματεία που δεν έχουν ολοκληρώσει την επικαιροποίηση και καλό είναι να τρέξουν να προλάβουν. Να σημειώσουμε ότι για τα ποδοσφαιρικά σωματεία η Ένωση στην προσπάθειά της να βοηθήσει τα σωματεία συνεργάζεται με τον δικηγόρο κ. Βασίλη Προβατά στον οποίο μπορούν να απευθυνθούν όσα θελήσουν.

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια