Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Εθνική γυναικών του κρίκετ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κρίκετ
24 Ιουλίου 2023 / 15:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στη δοκιμασία αυτή που θα διαρκέσει τρεις μέρες, 4 με 6 Αυγούστου στη Ρουμανία, έχουν αντιπάλους ομάδες που μπορούν αν κερδίσουν και να πάρουν την 1η θέση, για αυτό προετοιμάστηκαν και αισιοδοξούν ότι θα το πετύχουν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε δέκα μέρες η Εθνική ομάδα γυναικών του κρίκετ ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Women’s Continental Cricket Cup 2023. Μια εθνική η οποία θα λέγαμε είναι η μικτή ομάδα Κέρκυρας, αφού στο σύνολο σχεδόν τα κορίτσια παίζουν σε ομάδες του νησιού μας.

Στη δοκιμασία αυτή που θα διαρκέσει τρεις μέρες, 4 με 6 Αυγούστου στη Ρουμανία, έχουν αντιπάλους ομάδες που μπορούν αν κερδίσουν και να πάρουν την 1η θέση, για αυτό προετοιμάστηκαν και αισιοδοξούν ότι θα το πετύχουν.

 

Το δελτίο τύπου της ΕΛΟΚ

 

Στις 2 Αυγούστου θα αναχωρήσει η Εθνική αποστολή των Γυναικών με προορισμό το Βουκουρέστι προκειμένου να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Women’s Continental Cricket Cup 2023 το οποίο θα διεξαχθεί 4, 5 και 6 Αυγούστου με την συμμετοχή των Εθνικών Ομάδων της Ελλάδας, της Ρουμανίας, του Ιsle of Man και της Μάλτας. Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από το Εuropean Cricket Network.

Η Εθνική ομάδα Γυναικών αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια πέρυσι στη διοργάνωση και θα προσπαθήσει να κρατήσει και φέτος τον τίτλο της.

Προπονητής της ομάδας ο Ιωσήφ Μισφούτ, τεχνικός σύμβουλος ο Σπύρος Δολιανίτης υπεύθυνος προετοιμασίας φυσικής κατάστασης ο ΚΦΑ Δημήτριος Βαρζακάκος.

Χορηγός της Εθνικής Ομάδας η Pacific Star Sports. Στο πρωτάθλημα θα διαιτητεύσει και ο Έλληνας διαιτητής Ιωάννης Αυθίνος. Αρχηγός της ομάδας η αθλήτρια Σοφία – Νεφέλη Γεωργοτά.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Εθνικών ομάδων επανδρώθηκε με δύο έμπειρα ακόμα στελέχη τους κκ. Χειμαριό Ευάγγελο πρώην Πρόεδρο της ΕΛ.Ο.Κ. και Κωνσταντίνο Στογιάννο πρώην μέλος Δ.Σ. και Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικών ομάδων επί σειρά ετών. Η Ομοσπονδία τους καλωσορίζει με χαρά και τους εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Η εθνική ομάδα αποτελείται από τις:

1. Νεφέλη – Σοφία Γεωργοτά Αρχηγός

2. Συριώτη Μαρία

3. Αργυροπούλου Αγγελική- Ιωάννα

4. Μακρή Αδαμαντία

5. Σαββανή Αγγελική

6. Πολυμέρη Μαρία

7. Παρίση-Μεσημέρη Θεοδώρα

8. Μαρία- Αφροδίτη Βερβιτσιώτη

9. Κάντα Χρυσούλα

10. Βλαχοπούλου Δάφνη Σοφία

11. Γεωργίου Γραμμένου Ζωή Θεοδώρα

12. Γραμμένου Ευαγγελία- Σπυριδούλα

13. Βαρζακάκου Σοφία- Θεοδοσία

14. Δολιανίτη Νικολέτα Στεφανία

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια