Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα δοκιμαστικά του ΠΑΣ Γιάννινα 8 Κερκυραίοι του Βορρά

Ακαδημίες
04 Ιουλίου 2023 / 17:06
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πάντα πριν την έναρξη της νέας περιόδου (Ιούνιο κυρίως), οι ομάδες της Super League, κάνουν δοκιμαστικά και ανάμεσα σε εκατοντάδες παιδιά που πηγαίνουν διαλέγουν αυτά που εκτιμούν ότι αξίζει τον κόπο να ενταχθούν στο ρόστερ τους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι ακαδημίες στο νησί μας ανθούν, πολλά παιδιά τις πλαισιώνουν, αλλά δυστυχώς το ταβάνι του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου είναι η Γ΄ Εθνική. Μια κατηγορία, όπου παιδιά κάτω των 18 ετών δύσκολα βρίσκουν θέση για να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα. Όμως τα παιδιά έχουν φιλοδοξίες να φτάσουν μια μέρα να αγωνιστούν στην Super League και ένας τρόπος είναι να ενταχθούν σε μια από τις ομάδες υποδομών (Κ19, Κ17, Κ15) που αγωνίζονται στα αντίστοιχα πρωταθλήματα και μέσα από αυτές να δείξουν την αξία τους και να προχωρήσουν.

Πάντα πριν την έναρξη της νέας περιόδου (Ιούνιο κυρίως), οι ομάδες της Super League, κάνουν δοκιμαστικά και ανάμεσα σε εκατοντάδες παιδιά που πηγαίνουν διαλέγουν αυτά που εκτιμούν ότι αξίζει τον κόπο να ενταχθούν στο ρόστερ τους. Έτσι κάθε τέτοια εποχή, δεκάδες παιδιά της Κέρκυρας πάνε για «δοκιμαστικά» στις επαγγελματικές ομάδες, ήδη έχουν πάει Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, κλπ, ενώ την περασμένη εβδομάδα η Ακαδημία του Θιναλιακού πήρε έξι παιδιά (μαζί τους και δύο του Αχιλλέα Νυμφών) στα δοκιμαστικά του ΠΑΣ Γιάννενα, με την ελπίδα ότι κάποια από αυτά θα μπορούσαν να ενταχθούν στις ομάδες υποδομών του ΠΑΣ και ενημέρωσε γι αυτό, η πολύ καλή (σε όλα τα επίπεδα) ακαδημία του Θιναλιακού.

 

Η ανακοίνωση

 

Νέες εμπειρίες για 6 αθλητές της Ακαδημίας μας ( Ρίζος Νίκος 2007, Καρδακάρης Γιάννης 2007, Κοντάλιπος Στέφανος 2008—Μπάνος Άγγελος 2008, Μπάνος Κωνσταντίνος 2008, Μαρίτσας Στάθης 2009), οι οποίοι συμμετείχαν στα δοκιμαστικά της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, για την στελέχωση των τμημάτων υποδομών Κ19, Κ17, Κ15.

Οι προπονήσεις διεξήχθησαν επί 3 ημέρες στο Αθλητικό Κέντρο Λιμνοπούλας. Την ευθύνη των δοκιμαστικών είχαν ο τεχνικός διευθυντής και προπονητής της Κ 19 Τάσος Ανθυμιάδης μαζί με τον προπονητή της Κ 17 Γιάννη Λώλη. Στη διαδικασία των δοκιμαστικών πήραν μέρος πάνω από 350 αθλητές από Ακαδημίες από όλη την Ελλάδα, γεννηθέντες τα έτη 2005-2006-2007-2008-2009-2010.

Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και αποκόμισαν νέες παραστάσεις και ενδιαφέρουσες εμπειρίες που θα είναι χρήσιμα εφόδια για την αθλητική τους εξέλιξη.

Οι αθλητές μας συνοδεύονταν από τον προπονητή τους κ. Κουρσάρη Δημήτρη.

Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι μαζί με την αποστολή της Ακαδημίας μας, ήταν και 2 αθλητές του Αχιλλέα Νυμφών (Μαρίτσας Κ. 2006, Τσενεμπής Δ. 2008).

Να ευχαριστήσουμε την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και όλο το τεχνικό επιτελείο των υποδομών και ειδικά τον Coach Ανθυμιάδη Αν. για την βοήθεια και συνεργασία του.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια