Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρέπει ν’ ανήκεις σε «βαρόνο» για να γίνεις πρόεδρος της ΕΠΟ

Στ. Τζώρτζογλου
27 Ιουνίου 2023 / 15:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στ. Τζώρτζογλου (πρόεδρος ΕΠΣ Ηρακλείου):

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Πικρές αλήθειες αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ που αφορούν την ΕΠΟ, η οποία δείχνει αιχμάλωτη και εξαρτημένη από «τους βαρόνους της μπάλας» όπως είπε.

Είναι γνωστό σε όλους ότι πολλές δεκαετίες τώρα, το ποδόσφαιρο είναι «εξαρτημένο» αφού οι εκάστοτε διοικήσεις της ΕΠΟ είναι μονόπλευρες και «χρωματισμένες». Άλλοτε πράσινες, άλλοτε κόκκινες, τελευταία κιτρινόμαυρες. Αποτέλεσμα όλων αυτών το Ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνει βήματα πίσω. Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές σε αυτό το θέμα, θεωρούμε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας και ενόψει της ΓΣ της ΕΠΟ την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου επανέλαβε αλήθειες που όλοι ξέρουμε, αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα.

 

Μεταξύ άλλων είπε: Η πολιτική ηγεσία παραβιάζει τα όρια του αυτοδιοίκητου και η ποδοσφαιρική οικογένεια κάποιες φορές έχει ευθύνες. Το VAR και οι ξένοι διαιτητές μείωσαν την αναξιοπιστία, γίνανε βήματα αλλά το ποδόσφαιρο είναι ημιθανές. Υπάρχουν συμφέροντα, φαντάζομαι κι εκτός ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται μόνο στον αγωνιστικό χώρο με διαφάνεια και ειλικρινή συνεργασία και αυστηρή τήρηση κανονισμών που νομίζω ότι δεν υπάρχει.

Για το νέο πρωτάθλημα ανέφερε: Φοβάμαι ότι αν δεν αλλάξει η νοοτροπία των μεγάλων παραγόντων μπορεί να δούμε τα ίδια και στο νέο πρωτάθλημα.

Εκείνο το σημείο όμως που μπορεί να αλλάξει το ποδόσφαιρο είναι οι εκλογές της ΕΠΟ και για αυτές είπε… Θα ήθελα διαφορετικό εκλογικό σύστημα, να διευρυνθεί για τον εκδημοκρατισμό του χώρου, είναι πρόβλημα ότι ο πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εκλέγονται μόνο από 69 πρόσωπα. Να γίνει σώμα εκλεκτόρων 5.000 έως 10.000 . Να ψηφίζουν όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας. Έτσι δεν θα ήταν εύκολη η χειραγώγηση των προέδρων. Είναι πολύ εύκολο για κάποιον που θέλει να ελέγξει την ΕΠΟ να προσεγγίσει 35 πρόσωπα και δύσκολο να προσεγγίσει 2.000.

Και να θέλω να γίνω πρόεδρος της ΕΠΟ δεν μπορώ, πρέπει να ανήκω σε κάποιο βαρόνο και να υπογράψω γραμμάτια. Ο βαρόνος θα με βάλει για να εξυπηρετήσω τα συμφέροντα της δικής του ομάδας. Το όνομα που έχει ο φάκελος (στις εκλογές της ΕΠΟ) δεν είναι επιλογή αυτού που τον ρίχνει, συμβαίνει από τη συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων των ΕΠΣ και όχι μόνο τώρα αλλά τα 30 – 40 τελευταία χρόνια που διοίκησαν το ποδόσφαιρο ήταν επιλογές κάποιων μεγάλων.

Τέλος τους «στημένους» αγώνες είπε: Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στα στημένα και μπήκαν όλα στο αρχείο, έρχονται στην Ελλάδα οι εκθέσεις της UEFA... Όλοι αθώοι, στο αρχείο…

Αυτό είναι και το σημερινό καθεστώς στη χώρα μας, όπως το περιγράφει ένας άνθρωπος που υπηρετεί χρόνια το ποδόσφαιρο και θεωρούμε ότι έχει απόλυτο δίκιο 100%. Μόνη λύση για να αλλάξει κάτι είναι να ψηφίζουν όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία για διοίκηση της ΕΠΟ. Αναρωτιέμαι αν θα γίνει κάποτε.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια