Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε καμπ της Εθνικής ο 14χρονος Ν. Μπαρλογιάννης του ΚΓΣ

ΚΑΜΠ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
08 Ιουνίου 2023 / 16:25
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πορεία του Κερκυραϊκού μπάσκετ παραμένει στη χειρότερη της κατάσταση, και τη νέα σεζόν δεν θα υπάρχει ομάδα πέραν αυτών που θα παίξουν στην ΕΣΚΑΒΔΕ και οι ανδρικές αυτές ομάδες είναι πάνω από δέκα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πορεία του Κερκυραϊκού μπάσκετ παραμένει στη χειρότερη της κατάσταση, και τη νέα σεζόν δεν θα υπάρχει ομάδα πέραν αυτών που θα παίξουν στην ΕΣΚΑΒΔΕ και οι ανδρικές αυτές ομάδες είναι πάνω από δέκα.
Δεν αναλύουμε πάλι την σημερινή κατάντια του αθλήματος στο νησί, απλά μια φωτεινή ελπίδα είναι η κλήση σε καμπ της Εθνικής ενός 14χρονου αθλητή του Νίκου Μπαρλογιάννη του Κερκυραϊκού. Αυτός θα είναι στο Καλοκαιρινό CAMP αθλητών γεννημένων το 2009 στο Τσοτύλι, που θα πραγματοποιηθεί από 19 μέχρι 22 Ιουνίου 2023.
Θα είναι στο γκρουπ της Βόρειας Ελλάδας, με 20 συνολικά ταλέντα της χώρας, ανάμεσά τους παίκτες από ΠΑΟΚ, Άρη, Λάρισα, ΧΑΝΘ κλπ. Είναι μια παρουσία επιβεβαίωσης ότι υπάρχουν ταλέντα στο νησί, που συνήθως χάνονται και οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Είναι ο μοναδικός στην ΒΔ Ελλάδα από ομάδα της ΕΣΚΑΒΔΕ και αυτό λέει πολλά.
Όμως παρά την ανάπτυξη αρκετών ακαδημιών και στο μπάσκετ στο νησί μας, ελάχιστα παιδιά προωθούνται στις ομάδες για να παίξουν και στο ανδρικό, ή έστω να δοθούν σε άλλη ομάδα για να παίζουν τα παιδιά. Και το λέμε βλέποντας πέντε ομάδες ήδη στην Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ και άλλες τόσες στη Β΄ΕΣΚΑΒΔΕ όπου στο σύνολό τους πάνω από 50% των παικτών έχουν περάσει τα 30 χρόνια, ενώ ακόμη και πάνω από 40 παίζουν. Κακό δεν είναι όποιος νοιώθει καλά και μπορεί να ανταποκριθεί να αγωνίζεται, κακό είναι ένας άνω των 35 να παίζει 30-35 λεπτά και να στερεί 20-25 λεπτά συμμετοχής σε ένα παιδί 16-18 ετών.
Αυτό δυστυχώς ισχύει στο νησί μας, όπως και η συζήτηση ότι πολλές ακαδημίες είναι «μαγαζιά» και το μπάσκετ το καλλιεργούν, αλλά δεν είναι πρώτη τους προτεραιότητα. Βεβαίως αυτό για «Ακαδημίες μαγαζιά» που ακούγεται πολύ στο νησί μας, λέγεται για τα περισσότερα αθλήματα και δεν θα επεκταθώ στην έκφραση «μαγαζιά» που χαρακτηρίζει πολύ κόσμος τις ακαδημίες.
Αφού αναφερόμαστε στο μπάσκετ, όμορφο θα ήταν να δούμε τη νέα σεζόν σε κάθε ομάδα να έχει στη 12αδα της σε κάθε αγώνα 4,5 παιδιά κάτω των 20 ετών και να παίζουν, όχι απλά να είναι αναφορά στο φύλλο αγώνα.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ν. Μπαρλογιάννη για την επιλογή του, πιστεύουμε ότι αυτό το δρόμο μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα άξια παιδιά που υπάρχουν.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια