Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κ. Πλατεία φιλικό ΑΟ Κέρκυρα - Ερυθρός Αστέρας

ΦΙΛΙΚΟ
24 Μαΐου 2023 / 16:31
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχει δημιουργηθεί μια πολύ όμορφη σχέση ανάμεσα στον ΑΟ Κέρκυρα και τον Ερυθρό Αστέρα, σε επίπεδο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών (και όχι μόνο), μέσα από την Ελληνοσερβική φιλία η οποία συνδέει τους δυο λαούς, ιδιαίτερα δε τους Σέρβους με την Κέρκυρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχει δημιουργηθεί μια πολύ όμορφη σχέση ανάμεσα στον ΑΟ Κέρκυρα και τον Ερυθρό Αστέρα, σε επίπεδο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών (και όχι μόνο), μέσα από την Ελληνοσερβική φιλία η οποία συνδέει τους δυο λαούς, ιδιαίτερα δε τους Σέρβους με την Κέρκυρα. Γνωστοί είναι οι λόγοι, από την φιλοξενία πριν ένα αιώνα της Σερβικής κυβέρνησης και κατοίκων στο νησί μας, δεν στεκόμαστε σε αυτό.

Μέσα από τους δεσμούς φιλίας που έχουν δημιουργηθεί, η διοίκηση του ΑΟ Κέρκυρα με πρόεδρο τον παλαίμαχο άσσο της Γιώργο Κολυτά, για μια ακόμη φορά θα υποδεχθεί τον Ερυθρό Αστέρα (παλαιμάχους), όπου και θα αγωνιστούν στο χώρο του κρίκετ στην Κάτω Πλατεία (αν όλα πάνε καλά), αφού το ΕΑΚΚ είναι σφραγισμένο, ενώ αυτή τη φορά θα υπάρχει και μια δεύτερη Σερβική ομάδα η Bora FC. Για όλα αυτά υπάρχει ανακοίνωση-ανάρτηση του κ. Γ. Κολυτά που αναφέρει:
 
«Είναι μεγάλη μας τιμή ως ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ για την σχέση που έχουμε δημιουργήσει με τον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σύλλογο των Βαλκανίων τον ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ .
Το επόμενο Σάββατο 27 Μαΐου 2023 πρώτα ο Θεός θα διεξαχθεί ποδοσφαιρική συνάντηση μεταξύ μας στην Κάτω πλατεία της Κέρκυρας για 5η φορά. Επίσης θα έχουμε την χαρά και την τιμή να συμμετάσχει και η BORAC FC από την Σερβική Δημοκρατία.
Η ομάδα που μεγαλούργησε και ο δικός μας συμπαίκτης και φίλος Νταμίρ Σπίτσα .
Προσκαλούμε όλους τους πρώην ποδοσφαιριστές του ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ να παραστούν το επόμενο Σάββατο για να τιμήσουμε, την παρουσία δυο τεράστιων αθλητικών οργανισμών της Ευρώπης και να ενισχύσουμε την Ελληνοσερβική φιλία.
Επίσης να ανταποδώσουμε την υπέροχη φιλοξενία που είχαμε στην Σερβία σε όλες μας τις αποστολές».
 
Θεωρούμε ότι αυτές οι εξαιρετικές αυτές οι πρωτοβουλίες του κ. Κολυτά και του Δ.Σ. του ΑΟ Κέρκυρα, που με πολύ κόπο και αγώνα, μπόρεσαν όχι μόνο να ενεργοποιήσουν την ομάδα μετά από επτά χρόνια, αλλά παράλληλα να είναι ένα ενεργό κομμάτι του αθλητισμού και της κοινωνίας της Κέρκυρας. Όμορφο θα είναι οι κερκυραίοι, φίλοι ή όχι του ποδοσφαίρου να βρεθούν στην Κάτω Πλατεία, να τιμήσουν, όχι μόνο τις ποδοσφαιρικές συναντήσεις, αλλά και την αληθινή φιλία των Ελλήνων και των Σέρβων.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια