Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέτυχε πάρα πολλά σε μόλις 15 μήνες ο Γ. Σφακιανάκης

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ
11 Μαΐου 2023 / 17:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Γιάννης Σφακιανάκης δεν είναι χθεσινός στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νησιού και της χώρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Γιάννης Σφακιανάκης δεν είναι χθεσινός στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νησιού και της χώρας. Για πάρα πολλά χρόνια επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με θητεία στον Αθηναϊκό, στον ΑΟ Κέρκυρα (ήταν και αρχηγός) και στην Κύπρο, έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο χώρο. Ένας ποδοσφαιριστής που ξεχώριζε για το άθλημα που τόσο αγαπάει δεν θα μπορούσε να μην συνεχίσει, αφού «κρέμασε» τα παπούτσια του.
Μετά το τέλος της καριέρας του, μένει μόνιμα στην Κέρκυρα, παντρεύτηκε εδώ και έκανε οικογένεια, πήρε το δίπλωμα του προπονητή και κάθισε στον πάγκο στις ομάδες της Γ΄ Εθνικής, ΑΕ Λευκίμμης, Κρόνου Αργυράδων και από το Φλεβάρη του 2022 του Αστέρα Πετριτή, με πολύ καλά αποτελέσματα, που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση όλων. Κατάφερε τόσα πολλά σε 15 μήνες, τέσσερα τρόπαια (πρωτάθλημα ΕΠΣΚ, δυο κύπελλα ΕΠΣΚ και ένα Σούπερ Καπ), μια άνοδο και μια παραμονή στην Γ΄ Εθνική.
Με αφορμή την κατάκτηση και των δυο φετινών στόχων της ομάδας ως τώρα (υπάρχει και το Σούπερ Καπ το Σεπτέμβρη) με τον Αστέρα Πετριτή (παραμονή στην Γ΄ Εθνική, κύπελλο ΕΠΣΚ), αλλά και του συνόλου των επιτυχιών από τον Φλεβάρη του 2022 ως σήμερα, η δική του αναφορά στην επίτευξη των στόχων, αλλά και οι ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν, εκτιμούμε ότι αξίζει να καταγραφεί.
 
Αναφέρει ο Γιάννης Σφακιανάκης:
15/02/2022 06/05/2023... 14 μήνες και 21 ημέρες..
Πόσα μπορεί να πετύχει μία ομάδα σε αυτό το διάστημα; Πολλά!!!...
ü  Πρωτάθλημα ΕΠΣ Κέρκυρας 2022 (10 Νίκες στα 10 τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος).
ü  Κυπελλούχος ΕΠΣ Κέρκυρας 2022 (Θιναλιακός - Αστέρας Πετριτή 1-2)
ü  1η Θέση στα μπαράζ ανόδου και άνοδος στην Γ' Εθνική (4 Νίκες-1 ισοπαλία -1 ήττα) με νίκη 0-1 μέσα στην ιστορική Καστοριά.
ü  Σούπερ Κάπ ΕΠΣ Κέρκυρας 2022 (Θιναλιακός- Αστέρας Πετριτή 0-4)
ü  Παραμονή στην Γ΄ Εθνική -7η Θέση σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο απέναντι σε Ιστορικές ομάδες (2 νίκες απέναντι στον ιστορικό Βύζαντα Μεγάρων 0-2 κάι 3-2,Νίκη απέναντι στον Πανελευσινιακό 2-1)
ü  Κυπελλούχος ΕΠΣ Κέρκυρας 2023 (ΑΕ Λευκίμης - Αστέρας Πετριτή 1-1, 2-4πεν.)
Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Πρόεδρο κ. Κουρτέση Σπύρο, τον αντιπρόεδρο κ. Λέσση Σπύρο και την διοίκηση του Αστέρα Πετριτή για την εμπιστοσύνη πού έδειξαν στο πρόσωπο μου και την τιμή που μου έκαναν να γίνω για αυτό το διάστημα μέλος του Αστέρα Πετριτή.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τούς συνεργάτες μού σε όλο αυτό το διάστημα (Τάντης, Μάρισιτς, Βάσαλος, Μαρουλάκης, Αυγερινός, Βλαχόπουλος, Γουρδούκης, Στούπας, Καλούδης, Αμόλαδος, Γεωργόπουλος, Κοσκινάς, Δαφνής)
Δεν θα μπορούσα να παραλείψω τους υπέροχους φιλάθλους και ιδιαίτερα τους Πιράνχας που στα εύκολα και στα δύσκολα ήταν πάντα δίπλα μάς..
Για το τέλος άφησα τούς πραγματικούς πρωταγωνιστές... ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΟΥ...
Μπορεί κάποιες φορές να σας πίεζα λίγο παραπάνω αλλά να ξέρετε ότι χωρίς κόπο και θέληση δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα στην ζωή σου… Δώσατε ΨΥΧΗ και ΣΩΜΑ για όλες αυτές τις επιτυχίες... Η επιτυχία ανήκει αποκλειστικά σε εσάς… Καταφέρατε να γίνετε η πρώτη ομάδα στο Νησί… Γράψατε την δική σάς Ιστορία στον Αστέρα Πετριτή… Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας και εύχομαι η φετινή χρονιά να γίνει ορόσημο για ένα καλύτερο μέλλον... Μια ομάδα, μία παρέα, μία οικογένεια... εις το επανειδήν...
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια