Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εμπιστοσύνη στην ΕΠΣΚ από τα σωματεία, πέρασαν οι απολογισμοί

ΕΠΣΚ
01 Μαρτίου 2023 / 15:55
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η τακτική Γ.Σ. της ΕΠΣΚ έγινε στην αίθουσα του Συνδέσμου διαιτητών το απόγευμα της Τρίτης 28/2 με την παρουσία 25 ομάδων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η τακτική Γ.Σ. της ΕΠΣΚ έγινε στην αίθουσα του Συνδέσμου διαιτητών το απόγευμα της Τρίτης 28/2 με την παρουσία 25 ομάδων. Παρούσες με δικαίωμα ψήφου ήταν ΑΕ Λευκίμμης, Αστέρας Πετριτή, ΑΕ Κανονιού, Αστέρας Σπαρτύλα, Αχιλλέας Νυμφών, Ατρόμητος Άφρας, Κρόνος Αργυράδων, Οδυσσέας Αυλιωτών, Δίας Κασσιόπης, ΑΕ Φαιάκων, ΠΑΟ Σφακιανάκη, ΑΟ Παξοί, ΟΦΑΜ, Εθνικός Περουλάδων, Αναγέννηση Περιβολίου, Κεραυνός Δραγωτινών, ΑΟ Βασιλάτικα, ΑΕ Καναλίων, ΑΠΣ Μπενίτσες, ΑΠΣ Θύελλα Κέρκυρας, Κεραυνός Αγ. Νικολάου, ΑΟ Φοίνικες, ενώ υπήρξαν και τρεις Θιναλιακός, ΑΟ Κέρκυρα, Βολίδα που είχαν δικαίωμα λόγου, αλλά όχι ψήφου, σύμφωνα με τη λίστα της ΓΓΑ.
Έγινε ο διοικητικός απολογισμός από τις επιτροπές της ΕΠΣΚ, τον οποίο ανέγνωσε ο γραμματέας της Ένωσης κ. Χρ. Χυτήρης. Υπήρξαν αναφορές σε θέματα που προβλημάτισαν Ένωση και ομάδες.
Ο πρόεδρος κ. Βλαχόπουλος ανέφερε ότι λόγω της καθυστέρησης έναρξης των πρωταθλημάτων, της αποχής 2 εβδομάδων λόγω Μητρώου, αλλά και προβλημάτων λόγω της αδυναμίας μετάβασης προς ή από Παξούς, αναγκαστικά η Ένωση έχει βάλει εμβόλιμες αγωνιστικές αφού πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα ενωρίς ώστε να πάει η πρωταθλήτρια στα μπαράζ ανόδου. Στην παρέμβαση από ομάδες για τη μη κάθοδο τους σε αγώνες και το πρόστιμο των 300€, αλλά όχι την αφαίρεση βαθμών, δέχθηκε ότι εκεί υπάρχει αστοχία και στη προκήρυξη της νέας χρονιάς θα διορθωθεί, αφού δεν είναι δίκαιο αυτό που έγινε φέτος.           
 
Αγωνιστικό πρόγραμμα
Ο πρόεδρος του ΑΟ Βασιλάτικα κ. Φ. Βλαχόπουλος στάθηκε στο γεγονός ότι τελείωσε το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας και οι ομάδες θα μείνουν 6 μήνες σχεδόν χωρίς επίσημους αγώνες (μια σωστή παρατήρηση), που δέχθηκε η πλευρά της ΕΠΣΚ και απάντησε ότι την ερχόμενη χρονιά στην νέα Γ΄ κατηγορία που θα γίνει, θα υπάρχουν 3 γύροι έτσι ώστε οι ομάδες να έχουν περισσότερα ματς. Αντίθετα είπε πως στην Β΄ κατηγορία φέτος έχουμε έξι έξτρα ματς (μπαράζ) για τις 4 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου, για την άνοδο.
 
Διαιτησία
Για το θέμα της διαιτησίας ειπώθηκαν πολλά, ακούστηκαν παράπονα, με την πλευρά της ΕΠΣΚ να τονίζει ότι υπάρχουν 38 διαιτητές, οι 29 εν ενεργεία. Η διαιτησία ουσιαστικά δόθηκε στους διαιτητές, άνοιξε ο Σύνδεσμος, ο κ. Πουλημάς είναι επικεφαλής της ΕΔ και η Επιτροπή ορίζει διαιτητές, χωρίς την παρέμβαση της Ένωσης. Ο πρόεδρος του ΟΦΑΜ κ. Σπ.Κουρής τόνισε πολύ σωστά ότι τα λάθη των διαιτητών μπορεί να είναι υπέρ ή σε βάρος κάθε ομάδας, θα πρέπει να τα αφήνουμε πίσω και να προχωρήσουμε  χωρίς τοξικότητα.
Από την πλευρά της η Βολίδα ο πρόεδρος κ. Παϊπέτης μίλησε για διαιτητικά λάθη και έδειξε ότι δεν εμπιστεύεται τους διαιτητές, ενώ ακολουθούν τα μπαράζ ανόδου στα οποία συμμετέχει. Πήρε την απάντηση από τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ ο οποίος είπε ότι αν θέλει οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να ζητήσει διαιτητές εκτός Κέρκυρας, θα επιβαρυνθεί τα έξοδα βέβαια, με την Ένωση να συμβάλλει με ένα μικρό ποσό.
Μάλιστα ο πρώην διαιτητής  και γραμματέας της Ένωσης κ. Χυτήρης ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια για νέους διαιτητές, γίνεται τις επόμενες μέρες σχολή, κάλεσε και τα σωματεία να στείλουν  παιδιά που θέλουν να γίνουν διαιτητές, ενώ είπε ότι από τα 5 παιδιά της τελευταίας σχολής, μόνο δύο έμειναν και παίζουν τώρα.
 
Μητρώο ΓΓΑ
Για το θέμα του μητρώου και κάποιες ομάδες που πρέπει να κάνουν απαραίτητες διορθώσεις, είπε ο κ. Βλαχόπουλος ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα αυτές τις μέρες, η Ένωση θα βοηθήσει τις ομάδες και θα μπορούν αν πηγαίνουν με ραντεβού στα γραφεία ώστε η υπάλληλος να τους φτιάχνει τα χαρτιά, ενώ τόνισε την ανάγκη κάθε χρόνο να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες οι ομάδες για να διατηρούν την ειδική αθλητική αναγνώριση.
Ο διοικητικός απολογισμός τέθηκε σε ψηφοφορία υπερψηφίστηκε και με 21 ναι και 1 παρών (Οδυσσέας).  
 
Οικονομικός απολογισμός-προϋπολογισμός
Ακολούθησε ο Οικονομικός απολογισμός που έγινε από τον ταμία κ. Σπ. Μέριανο, με τη συζήτηση να εστιάζεται στα πρόστιμα, ιδίως των ομάδων χωρίς προπονητή.  Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ ανέφερε ότι οι ομάδες πληρώνουν το ανώτατο ως 800€, αλλά στο ποινολόγιο κάθε εβδομάδα πρέπει να ανακοινώνονται. Και λογικό είναι αυτό αφού έχουν παιχθεί πάνω από 18 αγωνιστικές και ναι μεν υπάρχει τυπικά στις ανακοινώσεις το πρόστιμο, αλλά δεν θα το εισπράξει η Ένωση. Υπήρξε αναφορά από την πλευρά του Αστέρα Πετριτή για το θέμα της ενίσχυσης των ομάδων της Γ΄ Εθνικής, ώστε όπως οι ομάδες του Αιγαίου να παίρνουν έξτρα χρήματα σαν νησιωτικές ομάδες, με την Ένωση να αναφέρει ότι έχει τεθεί το θέμα και υπάρχουν υποσχέσεις. Όσο για το αίτημα η Ένωση να ενισχύσει αν μπορεί τις ομάδες, ο πρόεδρος είπε ότι με βάση το νόμο ΔΕΝ μπορεί να το κάνει.
Επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ ανέφερε ότι παρέλαβε 2.522€ ταμείο από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά την κατήγγειλε γιατί δεν είχε τη σωστή ενημέρωση. Πήγε η Ένωση για τις εγκαταστάσεις πρόστιμο από την ΑΑΔΕ και ΕΜΦΙΑ για τα έτη 2021 και 2022 που μαζί με πρόστιμα κλπ ξεπερνάει τα 12.500€ και ήδη έχει ενημερωθεί η ΕΠΟ για όλα, με τον κ. Βλαχόπουλο να αναφέρει ότι πήγε να κάνει άμεσα ρύθμιση και ήδη έχει πληρωθεί η 2η δόση από τις 24 (522€ κάθε δόση), τονίζοντας ότι από τα 800€ ενοίκιο που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη διοίκηση να παίρνει η Ένωση, ούτε 300€ δεν μπαίνουν πλέον στο ταμείο.  Μάλιστα ο κίνδυνος να υπάρξει συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες υπάρχει, θεωρεί ότι η προηγούμενη διοίκηση έδωσε  λάθος στοιχεία και μάλιστα την κατηγόρησε ότι fb, αλλά το Δ.Σ. προχωράει με τις νόμιμες διαδικασίες που έχουν νομικοί αναλάβει.   
Ο οικονομικός απολογισμός στην ψηφοφορία που ακολούθησε είχε 20 ναι και 1 παρών, ενώ ο προϋπολογισμός για το 2023 πέρασε παμψηφεί.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια