Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Λουκέτο» προσωρινά στον ΚΓΣ, λόγω του ετοιμόρροπου τοιχίου!

ΚΓΣ
19 Οκτωβρίου 2022 / 17:25

Μερόπη Υδραίου: «Προτεραιότητα η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα επικίνδυνο τοιχίο, που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και τη ζωή όσων αθλούνται στο συγκεκριμένο χώρο, επιβάλλει την προσωρινή διακοπή χρήσης του γηπέδου μπάσκετ του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου.

Η έκθεση της υπηρεσίας της Πολεοδομίας που αναφέρει ότι  υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης λιθόκτιστου τοιχίου πάνω από το τμήμα των παλαιών τειχών οχύρωσης της πόλης της Κέρκυρας, κάτω από τα οποία βρίσκεται το γήπεδο μπάσκετ, υποχρεώνει στην άμεση λήψη μέτρων και αποφάσεων, ανακοίνωσε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου. 

«Η μέγιστη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και η προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Ήδη ο Δήμος έχει ενημερώσει την Αρχαιολογική Υπηρεσία για να εγκριθούν από την τελευταία οι αναγκαίες παρεμβάσεις αποκατάστασης προκειμένου να λειτουργήσει και πάλι το γήπεδο μπάσκετ ενώ ενημέρωσε και όλους τους εμπλεκόμενους.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο της Πολεοδομίας, για να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει, απαιτούνται:
1ον) Λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας με οριοθέτηση, περίφραξη και σήμανση του γηπέδου μπάσκετ που βρίσκεται κάτω από το χώρο του ετοιμόρροπου τοιχίου.
2ον) Ολική καθαίρεση της ετοιμόρροπης τοιχοποιίας.

Με βάση όλα αυτά, επιδιώκεται η συνεργασία και η έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας οι αρμόδιες υπηρεσίες της οποίας θα πρέπει να δράσουν άμεσα και να παρέμβει και ο ιδιώτης στον οποίο ανήκει το τοιχίο προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων από την πλευρά του, είναι στη διάθεση όλων των εμπλεκομένων προκειμένου όπου του ζητηθεί να συνδράμει προκειμένου το γήπεδο να λειτουργήσει ξανά το συντομότερο, με ασφάλεια» επισημαίνει η Μερόπη Υδραίου.