Τρίτη 21.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξαιρετικός ο Σπύρος Κολυτάς στο Θεσπρωτός-Πύδνα

Κολυτάς
13 Δεκεμβρίου 2016 / 19:28
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σπύρος Κολυτάς είναι ένα διαμάντι για το χώρο της διαιτησίας, όχι μόνο ια την αξία του, που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, αλλά και για το ήθος και την παιδία του. Μορφωμένο παιδί, μετά το ποδόσφαιρο που ξεκίνησε να παίζει τον συνεπήρε η διαιτησία και από πολύ μικρός άρχισε να σφυρίζει.

Και έδειξε από την αρχή ότι «το έχει» ότι είναι μια ελπίδα για το Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο. Με την αξία του και χωρίς κανένα σπρώξιμο ανέβηκε αρκετά ψηλά και έγινε αξιολόγησή του στην Γ΄ Εθνική, μια κατηγορία που σαφέστατα τον αδικεί, αφού στη χειρότερη των περιπτώσεων θα έπρεπε να είναι μια κατηγορία τουλάχιστον παραπάνω. Αυτό δεν έγινε, αλλά δεν πτοεί τον Σπύρο ο οποίος δεν πήγε πουθενά να σκύψει ή να παρακαλέσει. Άλλοι μπορεί να το έκαναν, αυτός όπου φτάνει το κάνει με τις δικές του δυνάμεις. Πέρασαν έντεκα αγωνιστικές στη Γ΄ Εθνική και πουθενά το όνομά του, πουθενά επιλογή για ένα ματς, δεν το ζήτησε, δεν παρακάλεσε αλλά περίμενε υπομονετικά  και δέησαν επιτέλους να τον ορίσουν στο ματς  Θεσπρωτού - Πύδνα Κίτρους στην Ηγουμενίτσα την Κυριακή 11/12  στην 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ήταν εξαιρετικός και πήρε από όλους συγχαρητήρια, ενώ μάθαμε ότι εντυπωσίασε και τον παρατηρητή διαιτησίας που απόρησε γιατί ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν είναι σε υψηλότερη κατηγορία. Δυστυχώς και στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πρέπει να «έχεις μπάρμπα στην Κορώνη», ο Σπύρος δεν έχει. 
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια