Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θα γίνουν κινήσεις από την ΕΠΟ που θα κάνουν κρότο

ΜΗΤΡΩΟ ΓΓΑ – ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής
21 Ιουλίου 2022 / 16:10
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Οι αντιδράσεις για το μητρώο της ΓΓΑ είναι πολλές, με τις ΕΠΣ να παίρνουν θέσεις και έχουμε ενημερώσει για κάποιες από αυτές, Ηρακλείου, Δράμας, Μακεδονίας κλπ.

ΑΘΗΝΑ. Οι αντιδράσεις για το μητρώο της ΓΓΑ είναι πολλές, με τις ΕΠΣ να παίρνουν θέσεις και έχουμε ενημερώσει για κάποιες από αυτές, Ηρακλείου, Δράμας, Μακεδονίας κλπ. Όμως η τελευταία είναι αυτή της Ανατολικής Αττικής, μια από τις 3-4 μεγαλύτερες στην Ελλάδα, όπου θέση ο πρόεδρος της κ. Δ. Γιαρένης, μιλάει και αυτός για αναστολή πρωταθλημάτων αν δεν δοθεί παράταση. Και είναι μια από τις Ενώσεις που το ποσοστό των ομάδων που δεν είναι «τακτοποιημένα» δεν είναι υψηλό.  

Σε συνέντευξη στην ΕΡΑ Σπορ είπε:

«Εμείς δεν είμαστε από τις ενώσεις που έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Περίπου το 20% – 25% των σωματείων δεν έχουν εγγραφεί. Όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ούτε ένα σωματείο. Η πρόταση μας είναι να δοθεί παράταση στην εφαρμογή του νόμου και να μειωθεί η χαρτούρα. Αν δεν γίνει αυτό θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα και θα οδηγηθούμε σε αναστολή πρωταθλημάτων. Θα πρέπει η κυβέρνηση ν’ αποφασίσει αν θέλει να μην υπάρχει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Θα γίνουν κινήσεις άμεσα από την ομοσπονδία που θα κάνουν κρότο. Ας αναλάβουν την ευθύνη. Οι ενώσεις με την ασπίδα της ΕΠΟ θα οδηγηθούν στην αναστολή των πρωταθλημάτων. Έχουμε ενημερώσει του βουλευτές. Να αναλάβουν κι αυτοί δράση. Δεν είναι μόνο για δημόσιες σχέσεις και για βαπτίσια. Ενημέρωσα και τον υπουργό εσωτερικών κ. Βορίδη και μου είπε ότι υπάρχει αρνητική στάση από τον υφυπουργό».

Είναι δεδομένη η κόντρα ανάμεσα σε ΕΠΟ και Πολιτεία και όταν αναφέρει ο κ. Γιαρένης ότι σε περίπτωση που δεν δοθεί παράταση «…θα γίνουν κινήσεις που θα κάνουν κρότο», σημαίνει απλά ότι έχει συζητηθεί το θέμα όχι απλά στις Ενώσεις αλλά και με την Ομοσπονδία. Και το θέμα είναι θα έχουμε μια νέα μεγάλη κόντρα, ή θα υποχωρήσει η πολιτεία για μια ακόμη φορά, αναλογιζόμενη το πολιτικό κόστος. Να σημειώσουμε ότι στην ΕΠΣ Κέρκυρας τα σωματεία που δεν είχαν τακτοποιηθεί ως 15/7 ήταν κάτω από 20% των ενεργών και οι πληροφορίες λένε ότι σχεδόν στο σύνολό τους έχουν υποβάλλει  τα χαρτιά και περιμένουν από μέρα σε μέρα να πάρουν την αθλητική ιδιότητα.


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια