Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το δημόσιο ευχαριστώ του Σπύρου Καλογιάννη

Σπύρος Καλογιάννης
16 Ιουνίου 2022 / 11:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ερχομός στο νησί του Σπύρου Καλογιάννη και η ανάληψη του ΑΟ Κέρκυρα πριν από 22 χρόνια,

οδήγησαν το ανύπαρκτο τότε Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής και σήμερα ακόμα, μετά από 10 και πλέον έτη απουσίας ο κόσμος «πίνει νερό» στο όνομά του. Η αγάπη, η λατρεία στον άνθρωπο και ποδοσφαιρικό παράγοντα  είναι καθολική, όπως και η εκτίμηση στο πρόσωπό του. Βέβαια προηγήθηκε η παρουσία του στους «Λόρδους» τον Αθηναϊκό, όπου τον έμαθε όλη η Ελλάδα και όχι μόνο, με καθολική παραδοχή ότι είναι ένας από τους κορυφαίους παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Την περασμένη εβδομάδα πέρασε ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας, το ξεπέρασε και σήμερα είναι καλά, ενώ τις επόμενες μέρες προγραμματίζει να έλθει και στο νησί που λατρεύει, είμαστε σίγουροι δε ότι, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να περάσει να ανάψει ένα κερί στον Αγ. Σπυρίδωνα, που βοήθησε να ξεπεράσει μια δύσκολη κατάσταση.

Την περασμένη Τρίτη 7 Ιούνη βρέθηκε  εσπευσμένα στο «Γεννηματάς», εκεί όπου ο διευθυντής του ΕΣΥ, εξαίρετος αγγειοχειρούργος κ. Πέτρος Χατζηγάκης, χωρίς δεύτερη σκέψη,  τον έβαλε στις 8.30 το βράδυ για επέμβαση, λόγω ανευρύσματος στην κοιλιακή αορτή. Μια κίνηση που κυριολεκτικά του έσωσε τη ζωή, ενώ μετά από 3,5 ώρες στο χειρουργείο και νοσηλεία 5 ημερών, επέστρεψε σπίτι του και σήμερα είναι πολύ καλά.

Ο κ. Π. Χατζηγάκης είναι διευθυντής στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» , κάτοχος διδακτορικού από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου, ειδικός γραμματέας  του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, μέλος της Ευρωπαϊκής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας (ESVS), μέλος του Ι.Σ.Α.  και του British Medical Council (UK).

Οι ευχές και τα μηνύματα που πήρε ήταν άπειρα, ο κόσμος του έδειξε πόσο πολύ τον αγαπάει και η Κέρκυρα πρωτοστάτησε, αφού όπως και ο ίδιος μας εκμυστηρεύτηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες, δεν πίστευε ότι τόσο πολύς κόσμος θα επικοινωνούσε μαζί του, να του συμπαρασταθεί και να του ευχηθεί, ενώ θέλει να στείλει το εξής ευχαριστήριο μήνυμα.  

 «Θέλω δημόσια  και από καρδιάς  να ευχαριστήσω  τον αγγειοχειρούργο κ. Πέτρο Χατζηδάκη, ως ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης, ο οποίος με ανθρώπινη προσέγγιση, με την εξέχουσα  επιστημονική του κατάρτιση, με ήθος και αίσθημα ευθύνης άμεσα με χειρούργησε στο πρόβλημα που αντιμετώπισα. Αποτελεί τιμή για το Νοσοκομείο αλλά και  την ιατρική κοινότητα, να έχει τέτοιους επιστήμονες και ανθρώπους στους κόλπους της, με χαρισματική προσωπικότητα  και αδιαμφισβήτητο ήθος. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» και όλους όσοι με βοήθησαν εκείνες τις δύσκολες ώρες.
Τέλος  να ευχαριστήσω τους φίλους και τις φίλες που με μηνύματα συμπαράστασης στάθηκαν στο πλευρό μου και ξεχωριστά τους Κερκυραίους, η αγάπη των οποίων ήταν πρωτόγνωρη για εμένα. Ο Θεός να σας έχει καλά».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια