Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έξω η ΕΠΟ από την επαγγελματική διαιτησία

ΕΠΟ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
03 Ιουνίου 2022 / 16:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η τροπολογία για την επαγγελματική διαιτησία που ψήφισε η Βουλή εξαφανίζει την ΕΠΟ που έκανε κουμάντο και φτάσαμε να βάζει πόδι η UEFA

ΑΘΗΝΑ. Η τροπολογία για την επαγγελματική διαιτησία που ψήφισε η Βουλή εξαφανίζει την ΕΠΟ που έκανε κουμάντο και φτάσαμε να βάζει πόδι η UEFA στο Ελληνικό ποδόσφαιρο για να το «καθαρίσει» στο κομμάτι της διαιτησίας, εκεί που κυριολεκτικά 30-40 χρόνια νοσούσε. Έτσι καθιερώθηκαν οι ξένοι διαιτητές και μαζί με τη χρήση VAR μειώθηκαν οι φωνές στο ελάχιστο.  

Τι σημαίνει η τροπολογία του Αυγενάκη και πως εξαφανίζει την ΕΠΟ:

1) Η επαγγελματική διαιτησία μπορεί να υλοποιηθεί με απόφαση υπουργού αθλητισμού, ακόμα και στην περίπτωση που η ΕΠΟ δεν λάβει απόφαση ή αποφασίσει διαφορετικά!

2) Ο κανονισμός διαιτησίας θα είναι έργο της ΚΕΔ (του Κλάτενμπεργκ σήμερα ) και όχι της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ.

3) Θα λειτουργήσει από το επόμενο πρωτάθλημα 2022-23 και τις δυο επαγγελματικές κατηγορίες.

δ) Η ΚΕΔ θα είναι ανεξάρτητη λειτουργικά, διοικητικά και οικονομικά. Για το οικονομικό κομμάτι δεν διευκρινίζεται ποιοι θα καταβάλουν τα χρήματα για την συντήρηση της ΚΕΔ και των διαιτητών, είναι ένα σημείο που αφήνει ένα κενό.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια