Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νόμος του κράτους η επαγγελματική διαιτησία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΠΟ
03 Ιουνίου 2022 / 16:55
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Από την πρώτη μέρα της ανάληψης της προεδρίας της ΕΠΟ, ο νέος πρόεδρος κ. Τ. Μπαλτάκος έδειξε τις προθέσεις του, τονίζοντας ότι θέλει τη διαιτησία κάτω από την ΕΠΟ,

ΑΘΗΝΑ. Από την πρώτη μέρα της ανάληψης της προεδρίας της ΕΠΟ, ο νέος πρόεδρος κ. Τ. Μπαλτάκος έδειξε τις προθέσεις του, τονίζοντας ότι θέλει τη διαιτησία κάτω από την ΕΠΟ, ενώ την ίδια μέρα ο Λ. Αυγενάκης κατέθετε στη Βουλή τροπολογία, για θέσπιση Επαγγελματικής διαιτησίας για τοπ επαγγελματικό ποδόσφαιρο (Super League και Super League 2), κάτι που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και σε κάθε αναπτυγμένη ποδοσφαιρικά χώρα. Ξεκίνησε ουσιαστικά «κόντρα» ανάμεσα σε Μπαλτάκο (μέλος της ΝΔ) με την κυβέρνηση (της ΝΔ) και δεν ξέρουμε πως μπορεί να εξελιχθεί αυτό, αφού με την τροπολογία αυτή «πετάγεται έξω» η ΕΠΟ.  

Η ΕΠΟ όμως θέλει να «κάνει κουμάντο» στο ποδόσφαιρο και όχι να είναι ο υποστηριχτής του (το έκανε και παλιότερα το κάνει και σήμερα), χάνει τεράστια δύναμη της λάμψης της αν δεν κάνει κουμάντο στους διαιτητές των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και ο καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό. Για «εξυγίανση» μιλούσαν παλιότερα και αλλαγή της «βρώμικης ΕΠΟ», το ίδιο λένε και τα τελευταία χρόνια που άλλαξε το καθεστώς και άλλαξε και ο έλεγχος της.

Εκτιμούμε ότι θα πρέπει να μείνει στο καθαρά ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να βοηθήσει την ανάπτυξή του, αν και ΔΕΝ έδωσε δεκάρα γι αυτό την περασμένη χρονιά και ούτε προβλέπεται να δώσει (με βάση τον προϋπολογισμό) και τη νέα σεζόν.  

Η κίνηση Αυγενάκη εκτιμούμε ότι είναι σωστή, στις επαγγελματικές κατηγορίες με τη διακίνηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, θα πρέπει αυτές να αποφασίζουν για την τύχη τους και όχι «οι Βλαχοπρόεδροι» όπως ακούγεται για τους προέδρους των ΕΠΣ, που απλά πάνε σαν τα πρόβατα και ψηφίζουν και ουσιαστικά αποφασίζουν για τις τύχες ομάδων όπως ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ, Άρης. Άλλωστε η λέξη «ΠΑΡΑΓΚΑ» καλό είναι να εξαλειφθεί από το ποδοσφαιρικό λεξιλόγιο.

Πέρασε κατά πλειοψηφία η Τροπολογία του Λευτέρη Αυγενάκη, περί θέσπισης Επαγγελματικής Διαιτησίας στο επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο, που συμπεριλήφθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Ναι» ψήφισε η ΝΔ, «Παρών» ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, «Όχι» από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

- Στη ρύθμιση για την κατάργηση του κωλύματος μετόχων, εταίρων, διαχειριστών και μελών Δ.Σ. Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας για τη συμμετοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου, ψήφισε «Ναι» η ΝΔ, «Παρών» ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25, «Όχι» το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

- Όσο για την παράταση, έως τις 31/12/2022, της προθεσμίας εναρμόνισης των Καταστατικών αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών με τις προβλέψεις των αθλητικών νόμων, ψήφισαν «Ναι» ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και «Παρών» ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια