Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε τρεις κούρσες στα παγωμένα νερά, πέφτει ο Χάρης Θεοδόσης, στο παγκόσμιο!

IISA
03 Φεβρουαρίου 2022 / 20:12

GLOGOW. Ο Κερκυραίος iceman, ο μοναδικός Έλληνας, που αγωνίζεται σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ice swimming, βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο στην πολωνική πόλη για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε την προετοιμασία του για την προσαρμογή στα δεδομένα της περιοχής. Οι αθλητές αντιμετωπίζουν ακραίες θερμοκρασίες τόσο στο νερό, που όλα δείχνουν πως θα βρίσκεται στην οριακή θερμοκρασία των 0 βαθμών όσο και γενικότερα αφού επικρατούν συνθήκες χιονιά.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ξεκινάει την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου με την τελετή  έναρξης και την παρέλαση των αθλητών. Μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας και σημαιοφόρος, ο Κερκυραίος Χάρης Θεοδόσης. Αμέσως μετά ξεκινάει το αγωνιστικό πρόγραμμα. 

Ο Χάρης αγωνίζεται το πρωί της Παρασκευής στα 500 μέτρα, στην 3η σειρά, ώρα Ελλάδας 11:00. Το Σάββατο θα αγωνιστεί στην 7η σειρά των 1000 μέτρων, που είναι και το κύριο αγώνισμα, 12:30, ελληνική ώρα και κλείνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με το σπριντ των 50 μέτρων στα παγωμένα νερά, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, 13:52.

Το απόγευμα της Κυριακής ακολουθεί η τελετή λήξης με την υπόσχεση των αθλητών για εκ νέου συνάντηση στο επόμενο, παγκόσμιο.

Το πρωτάθλημα διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία κολύμβησης σε παγωμένα νερά. Οι αθλητές κολυμπάνε με εξοπλισμό, μαγιό, σκουφάκι και γυαλιά κολύμβησης!

Οι αγώνες θα μεταδοθούν απ' ευθείας από το επίσημο κανάλι της διοργάνωσης στο Youtube, IISA TV, την σελίδα International Ice Swimming Association και την ιστοσελίδα 

International Ice Swimming Association.com.

Ο φίλαθλος κόσμος εύχεται στον Χάρη Θεοδόση, να είναι γερός και υγιής και καλή επιτυχία!