Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις 24/10/2021 ο 3ος αγώνας Arkoudilas Trail

ορεινό τρέξιμο
20 Αυγούστου 2021 / 16:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Oι αγώνες Ορεινού τρεξίματος, αγώνες που στην Κέρκυρα έχουν πολλούς φίλους και αθλητές που μετέχουν, ενώ και άλλα «δρομικά» αθλήματα εκτός σταδίων γίνονται στην Κέρκυρα, που δείχνει να εξελίσσεται σε παρόμοιους αγώνες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να συναρπάσει το λαό το ποδόσφαιρο, να είναι στο αίμα του Έλληνα το  μπάσκετ,  ο στίβος κλπ, αλλά υπάρχουν και κάποια αθλήματα ξεχωριστά για πολύ κόσμο, αθλήματα που σου δίνουν τη δυνατότητα να συμμετέχεις, αθλήματα που δεν είναι ευρέως γνωστά και που γίνονται στη φύση.

Ένα από αυτά είναι και οι αγώνες Ορεινού τρεξίματος, αγώνες που στην Κέρκυρα έχουν πολλούς φίλους και αθλητές που μετέχουν, ενώ και άλλα «δρομικά» αθλήματα εκτός σταδίων γίνονται στην Κέρκυρα, που δείχνει να εξελίσσεται σε παρόμοιους αγώνες. 
 
Πριν δυο μέρες η Μ.Κ.Ε. Δρομέων Νότιας Κέρκυρας, ενημέρωσε για τον 3ο αγώνα Ορεινού τρεξίματος, που διοργανώνει με το όνομα «Arkoudilas Trail» και θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Οκτώβρη 2021 με αφετηρία και τερματισμό τον Κάβο.     
Είναι ένας αγώνας με δυο αποστάσεις για τους διαγωνιζόμενους, στα 22 και στα 10 χιλιόμετρα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η διαδρομή που έχουν να καλύψουν οι αθλητές είναι: μονοπάτια 45%, χωματόδρομο 43%, και άσφαλτο 12%, ενώ θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση καθώς και έλεγχος σε σημεία της διαδρομής έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. Όποιος δεν περάσει από αυτά ακυρώνεται.

Για την διαδρομή των 22 km θα έχουμε εκκίνηση στις 10:00 π.μ. από τον Κάβο Λευκίμμης, οι δρομείς θα τρέξουν με κατεύθυνση το Μοναστήρι Αρκουδίλα, προς παραλία Αρκουδίλα, Κάνουλα, Σπαρτερά, λίμνη Μοσχόπουλου και επιστροφή και τερματισμό στον Κάβο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες από 18 ετών και άνω, με κόστος συμμετοχής 15€.

Για τη 2η διαδρομή  των 10 km η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:20 π.μ. από τον Κάβο, οι δρομείς θα τρέξουν με κατεύθυνση προς Μοναστήρι Αρκουδίλα, γύρος της λίμνης Μοσχόπουλου, επιστροφή και τερματισμός στον Κάβο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες από 15 ετών και άνω, με κόστος συμμετοχής 10 €.
Επίσης νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές (τρεις πρώτοι άντρες και τρεις πρώτες γυναίκες) σε κάθε διαδρομή, ενώ θα τους απονεμηθούν έπαθλα.
Σε όλους τους αθλητές 10 χλμ., 22 χλμ., που θα τερματίσουν, θα δοθεί μετάλλιο της διοργάνωσης για τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Η τελετή απονομής στους πρώτους νικητές θα τελεσθεί τηρώντας το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.
Στους νικητές-τριες του 3ου ARKOUDILAS TRAIL των ακόλουθων κατηγοριών (ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες) θα δοθεί ειδική διάκριση.
Επίσης θα έχουμε επιπλέον βραβεύσεις (εξαιρούνται οι 3 πρώτοι-τες βραβευμένοι της Γενικής Κατάταξης) στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, σε δυο ηλικιακές κατηγορίες 18-39 ετών και 40+ ετών.

Όσο για τις δηλώσεις συμμετοχής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι  να συμπληρώσουν τη φόρμα ηλεκτρονικά στην σελίδα www.southcorfurunners.com έως την Κυριακή 17/10/2021, αλλά και να κατατεθούν τα χρήματα συμμετοχής στη Τράπεζα.
Τέλος όπως αναφέρεται θα υπάρχει ιατρική κάλυψη από Ασθενοφόρο, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εθελοντικές ομάδες, καθώς και εθελοντές διασώστες που θα παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και που θα λάβουν όλα τα απαραίτητα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών, οι οποίοι θα βρίσκονται στην Αφετηρία/Τερματισμό, καθώς και στη διαδρομή αγώνα.
Υπογράφει ο Πρόεδρος Βασίλης Μίαρης για τους South Corfu Runners.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια