Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε προετοιμασία ο ιστορικός Όλυμπος

όλυμπος
17 Αυγούστου 2021 / 18:25

Οι ιδιαιτερότητες που έχει το ποδόσφαιρο λόγω covid και αποχής σχεδόν ενός χρόνου από επίσημα παιγνίδια, έχει αλλάξει τον προγραμματισμό των περισσοτέρων ομάδων. Πέραν αυτού σε μια τουριστική περιοχή όπως η Κέρκυρα, η οποία πέρσι δεινοπάθησε οικονομικά και φέτος πάει καλύτερα, δεν είναι εύκολο να μαζέψεις για προετοιμασία τους αθλητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων εξαρτώνται οικονομικά - επαγγελματικά με τον τουρισμό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όλο αυτό έχει φέρει πίσω την έναρξη της προετοιμασίας των ομάδων, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν προγραμματίσει προς το τέλος του μήνα να βρεθούν στο γήπεδο. Όχι όμως και ο Ιστορικός, αφού η πρώτη συγκέντρωση και η πρώτη προπόνηση έγινε το βράδυ της Δευτέρας.

Στο γήπεδό του ο Όλυμπος παρουσία των μελών του Δ.Σ. έκανε στις 8μ.μ. τον καθιερωμένο  αγιασμό και στη συνέχεια ο προπονητής της ομάδας Τάσος Βενέτης με τον βοηθό του και υπεύθυνο φυσικής κατάστασης Ν. Αμανατίδη έκαναν την πρώτη προπόνηση της ομάδας με την παρουσία 20 ποδοσφαιριστών. Κάποιοι δεν μπόρεσαν  να βρεθούν στο γήπεδο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ η ομάδα είναι σε επαφή και τις επόμενες μέρες θα κλείσει 4-5 ποδοσφαιριστές για να ενισχύσει το ρόστερ. 

Σίγουρα ο Όλυμπος δεν βάζει και φέτος σαν πρώτη προτεραιότητα τον τίτλο, αλλά να δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο, να βελτιωθούν τα πολλά νέα παιδιά που έχει στις τάξεις του και φυσικά να στην πορεία τα αποτελέσματα είναι τέτοια που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να φτάσει στην κορυφή θα το παλέψει. Άλλωστε όλες οι συζητήσεις είναι στην κατεύθυνση ότι ο Όλυμπος είναι «καταδικασμένος» να πρωταγωνιστεί, να παίζει καλό ποδόσφαιρο και αυτό θα επιδιώξει. 

Ένα θέμα που προσπάθησε η διοίκηση του κ. Δ. Σφήκα ήταν η συντήρηση του αγωνιστικού χώρου, αφού χρειαζόταν και «χτένισμα» ο νέος συνθετικός χλοοτάπητας καθώς και την συμπλήρωση με καουτσούκ.



Έτσι με έξοδα που πλήρωσε ο Σύλλογος ήλθε στο νησί ικανή ποσότητα καουτσούκ (6-8 τόνοι), αφού η εργολάβος που είχε τοποθετήσει τον συνθετικό χλοοτάπητα δεν είχε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της από τη σύμβαση με την Π.Ι.Ν. που προέβλεπε και συντήρηση του γηπέδου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.  Έτσι υποχρεώθηκε από την Περιφέρεια να φέρει μηχάνημα στην Κέρκυρα και να «χτενίσει» τον αγωνιστικό χώρο, με το γήπεδο του Ολύμπου τώρα να είναι σε άριστη κατάσταση.

Πέραν αυτού η διοίκηση με πολύ προσωπική εργασία συνεχίζει την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στην περίφραξη, ενώ επισκευάζει τους πάγκους των ομάδων, την εξέδρα κλπ. Έχει γίνει εργοτάξιο το γήπεδο και παλιοί ποδοσφαιριστές του Ιστορικού, μαζί με φίλους ή γονείς παιδιών προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για τον 87χρονο Όλυμπο, το παλιότερο εν ενεργεία σωματείο του νησιού μας.