Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυγενάκης: Με απόλυτη ασφάλεια η επιστροφή των φιλάθλων

Φίλαθλοι
01 Ιουλίου 2021 / 15:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Ένα καυτό θέμα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου για τις ομάδες είναι η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες.

Είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας όχι μόνο για την ηθική, αλλά και για την οικονομική στήριξη των ομάδων, αφού χάνονται μεγάλα ποσά για τις ομάδες με μηδέν εισιτήρια.

Όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει κόσμος στα γήπεδα τη νέα σεζόν, αλλά θα πρέπει να συμφωνηθούν οι όροι κάτω από τους οποίους θα γίνει αυτό. Υπάρχει ένας σχεδιασμός και εξασφαλίστηκε η παρουσία 85% των εμβολιασμένων, αλλά πρέπει να βρεθούν και οι τρόποι που αυτό θα λειτουργήσει.

Στο ΑΠΕ έδωσε συνέντευξη ο Υφυπουργός αθλητισμού Λ. Αυγενάκης και αναφέρθηκε στο θέμα, αφού η πίεση και του κόσμου να βρεθεί στις εξέδρες αλλά και των ομάδων είναι μεγάλη. Ο Λ. Αυγενάκης τόνισε την ανάγκη οι παράγοντες να καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν για την επικείμενη επιστροφή, που η εκτίμησή μας είναι πως θα γίνει τη νέα σεζόν, με όλες τις πλευρές να είναι ικανοποιημένες. Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα ο Ολυμπιακός Πειραιά εξέδωσε εισιτήρια διαρκείας, τα οποία δίνει μόνο σε εμβολιασμένους, προς το παρόν.

Ο Λ. Αυγενάκης δήλωσε: «Δώσαμε πολλές μάχες με την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Παρουσιάζαμε τα επιχειρήματα μας και άλλες φορές πετυχαίναμε και άλλες όχι. Συνεχίζαμε, όμως, να προσπαθούμε κι αυτό, άλλωστε, είναι το χαρακτηρισμό του αθλητισμού. Πετύχαμε με πολύ οργανωμένο τρόπο, την επανεκκίνηση του αθλητισμού, τόσο στο πρώτο lockdown, όσο και τώρα. Πετύχαμε να έχουμε τελικά υψηλότατο ποσοστό εμβολιασμένων στα γήπεδα, που φτάνει το 85%.... Το μεγάλο μας στοίχημα είναι ότι σε συνεργασία φυσικά με την Super League 1 και στη συνέχεια με την Super League 2, αλλά και τα υπόλοιπα αθλήματα, να δημιουργήσουμε τέτοια πρωτόκολλα, όπου με απόλυτη ασφάλεια θα εφαρμόζεται αυτή η απόφαση. Το ποσοστό σίγουρα είναι σημαντικό, αλλά το πιο σημαντικό είναι το πως θα υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο. Αυτή την στιγμή δουλεύουμε το πως θα εφαρμοστεί αυτή η απόφαση. Δεν σας κρύβω ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να το κάνουμε, αλλά και μόνοι τους οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες δεν μπορούν να το κάνουν. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να τα καταφέρουμε. Όπως ακριβώς κάναμε και στην πρώτη περίοδο του λοκντάουν, όπου συζητήσαμε για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Είχαμε φτιάξει τότε ένα εξαιρετικά καλό πρωτόκολλο. Ένα εγχειρίδιο που αν εφαρμόζονταν θα είχαμε πολλά οφέλη. Όχι μόνο όσον αφορά τον κορονοϊό, αλλά θα εφαρμόζαμε και πράγματα που χρόνια ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα μας δίνεται μια ακόμη ευκαιρία και θα την αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια