Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ΄ Εθνική: Οι αλλαγές και ο τρόπος ολοκλήρωσής της κατηγορίας

ΕΠΟ
31 Μαρτίου 2021 / 16:50

ΑΘΗΝΑ. Άλλαξε η διοίκηση της ΕΠΟ και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύγκληση του Δ.Σ. για τον σχηματισμό του νέου Δ.Σ. και των επιτροπών.

Όσο αφορά τη Γ΄ Εθνική, φαίνεται ότι οι αλλαγές για την επανέναρξη και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος θα έχουν τη βάση της προηγούμενης επιτροπής και δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Αρχικά να σημειώσουμε ότι από τις 138 ομάδες, έχουν δηλώσει συμμετοχή για να συνεχίσουν οι 129, αλλά ο αριθμός μπορεί να αλλάξει αφού ακόμα και μια εβδομάδα πριν τον ορισμό της έναρξης μπορεί κάποια ομάδα να πάρει διαφορετική απόφαση. Όσο αφορά ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα, θα πάρουν κανονικά μέρος.
Με βάση τον σχεδιασμό της προηγούμενης επιτροπής, το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί από εκεί που διεκόπη και θα συνεχιστεί ώσπου να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος με το υπάρχον πρόγραμμα. Για τις ομάδες που ενδιαφέρονται να ανέβουν κατηγορία, θα υπάρξουν αγώνες μπαράζ ανάμεσα στους πρωταθλητές, σε δύο ομίλους των 5 ομάδων. Θα γίνει κλήρωση και θα παίξουν από τέσσερεις μονούς αγώνες, με τους δύο πρώτους κάθε ομίλου να κερδίζουν την άνοδο στην επαγγελματική κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει διαφοροποίηση στην προκήρυξη που προβλέπει διπλούς αγώνες.

Όσο για τον υποβιβασμό που ενδιαφέρει τις ομάδες της Κέρκυρας, αφού καμιά δεν έχει στόχο την άνοδο, ο στόχος και των τριών είναι να μην υποβιβαστούν. Όμως για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει να βρεθούν μετά τη λήξη του πρωταθλήματος στην πρώτη οκτάδα, σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη.

Το άρθρο 15.2. Παραμονή στη Γ ́ Εθνική/Υποβιβασμός στις Ε.Π.Σ. αναφέρει τα εξής: «Στον 5ο Όμιλο (14 ομάδες), θα παραμείνουν από τη 2η έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. (συνολικά έξι ομάδες). 
Όλα αυτά θα πρέπει να επικυρωθούν και τυπικά από τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά την Παρασκευή, ενώ θα οριστεί και η 11η Απριλίου (εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου) ως ημέρα επιστροφής στους αγώνες.