Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινά το 7ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι

Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας
01 Οκτωβρίου 2016 / 14:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για 7η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου η πιο πετυχημένη κα μαζική σχολική σκακιστική διοργάνωση στην Ελλάδα, το Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κέρκυρας.

Όπως κάθε χρονιά πρώτοι θα ξεκινήσουν οι μικροί σκακιστές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, το οποίο είχε πρώτο φιλοξενήσει την διοργάνωση το 2010.
Το πρωτάθλημα θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές Μαΐου και θα διεξαχθεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία του νησιού, από την Αχαράβη μέχρι την Λευκίμμη. Σε κάθε ενδοσχολικό πρωτάθλημα παίρνουν μέρος τα περισσότερα παιδιά του σχολείου παίζοντας 5 παρτίδες, ενώ στο τέλος γίνονται οι απονομές των Κυπέλλων και των μεταλλίων στους νικητές, αλλά και αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους συμμετέχοντες.
Από τα περίπου 5.000 παιδιά που παίρνουν κάθε χρόνο μέρος στα Σχολικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα, περίπου 350 προκρίνονται για τον Μεγάλο Τελικό που διεξάγεται στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας στις αρχές Μαΐου, όπου και αναδεικνύονται οι Πρωταθλητές Κέρκυρας για κάθε τάξη της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης –χωριστά για αγόρια και κορίτσια- αλλά και οι Πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων, ξεχωριστά για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Οι πρωταθλητές (60 περίπου) που θα αναδειχτούν από τον Μέγα Τελικό προκρίνονται με τη σειρά τους για τους αγώνες που γίνονται κάθε καλοκαίρι για την ανάδειξη του Πρωταθλητή και της Πρωταθλήτριας Κέρκυρας.
Τους αγώνες διοργανώνει ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας και τα έπαθλα είναι χορηγία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κάθε σχολείου.