Πέμπτη 23.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τη νίκη – πρόκριση ψάχνει ο ΑΟΚΚ κόντρα στην Ξάνθη

Κύπελλο Ελλάδας
31 Οκτωβρίου 2018 / 15:51
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΑΟΚΚ αντιμετωπίζει την Πέμπτη 1/11 στο ΕΑΚΚ την Ξάνθη στις 15:00 και ψάχνει τη νίκη η οποία θα του δώσει και το εισιτήριο

για την επόμενη φάση του θεσμού. Ο αγώνας είναι στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου για το Κύπελλο Ελλάδος, ενώ στο άλλο παιχνίδι του ομίλου που έγινε στην Κρήτη, ο ΟΦΗ νίκησε 3-0 τη Νίκη Βόλου και για να περάσει στην επόμενη φάση θέλει μια ισοπαλία με τον ΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική.
Για την Κέρκυρα δεν είναι εύκολο το ματς της Πέμπτης και αυτό γιατί αν χάσουν οι ακρίτες λογικά μένουν εκτός κυπέλλου παρότι απομένει μια αγωνιστική ακόμη. Η Ξάνθη η οποία είναι στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Superleague, είναι πάρα πολύ δυνατή φέτος και έρχεται στο νησί μόνο για τη νίκη την οποία αν πετύχει, λογικά περνάει στην επόμενη φάση, αφού δύσκολα θα χάσει τους τρεις βαθμούς την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Νίκη Βόλου.
Ο Δημήτρης Σπανός προετοιμάζει την ομάδα χωρίς να μετράει ότι ο στόχος της ομάδας είναι το πρωτάθλημα, καθώς την Κυριακή έχει μεγάλο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ηρακλή. Αυτό λοιπόν που σκέφτεται το τεχνικό τιμ αλλά και οι παίκτες είναι το ματς του κυπέλλου και για το πρωτάθλημα θα προβληματιστούν αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης.
Αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με εκείνη που αγωνίστηκε κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας σκέφτεται να πραγματοποιήσει ο προπονητής του ΑΟΚΚ. Δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, αλλά σίγουρα θέλει να δώσει χρόνο συμμετοχής και στα άλλα παιδιά, λογικά θα υπάρξουν 4-5 αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αφού υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. 
Μετά την πρωινή προπόνηση της Τετάρτης ανακοινώθηκε η αποστολή για το παιχνίδι με την Ξάνθη και  οι ποδοσφαιριστές που επελέγησαν είναι οι Κουτζαβασίλης, Αθανασόπουλος, Βουτσελάς, Αναστασίου, Κούρος, Σανδραβέλης, Σπίνουλας, Βέρτζος, Θεοδωράκης, Ιωάννου, Παναγιώτιδης, Nikic, Κρητικός Ν., Vila, Misku, Κόντος, Λινάρδος, Mingachos, Βλάχος, Σιατραβάνης, Mota, Inacio, Ζορμπάς, Νόκα, Thuram, Αποστολίδης, Γεωργακόπουλος, και Κρητικός.
Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 15:00 και η ΠΑΕ όρισε τα εισιτήρια στα 10€ στη μεγάλη εξέδρα και 20€ στις θέσεις VIP, ενώ οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας θα έχουν ελεύθερη είσοδο. Η ΕΠΟ έχει ορίσει διαιτητή τον Αλέξανδρο Τσαμούρη (Πειραιά) και βοηθούς τους Δημήτρη Σαμοϊλη (Αθηνών) και Χρήστο Μπαλτά (Αχαΐας), ενώ 4ος θα είναι ο Σπύρος Ζαμπάλας (Ηπείρου). Μετά και το ματς ΟΦΗ - Νίκης Βόλου η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής: 
 
ΟΦΗ                                    4
ΑΟΚ Κέρκυρας             3
ΑΟ Ξάνθης                       1
Νίκη Βόλου                     0

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια