Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έδρα στο Κανόνι ο Κρόνος για τη σεζόν

Γ΄ Εθνική
24 Αυγούστου 2018 / 13:58
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αφού συμπληρώνει τα 50 χρόνια ζωής ο Κρόνος και θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γ΄ Εθνική, θα περίμενε να έχει και το δικό του γήπεδο

για να αγωνιστεί. Αλλά συμπληρώνει αισίως και 15 χρόνια χωρίς γήπεδο, οι όποιες υποσχέσεις ποτέ δεν έγιναν πράξη, η μόνη παρέμβαση ήταν ένα μικρό γηπεδάκι 5Χ5 στη άκρη του παλιού γηπέδου και το αποτέλεσμα να μετακομίσει στο Περιβόλι όλα αυτά τα χρόνια για να παίζει στα τοπικά πρωταθλήματα.
Οι προδιαγραφές για τη Γ΄ Εθνική είναι διαφορετικές, ο Κρόνος αναγκαστικά έπρεπε να βρει γήπεδο που να πληροί τις προϋποθέσεις και δήλωσε το γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι. Έτσι μετά τον Αστέρα Πετριτή όπου είχε χρησιμοποιήσει πριν δυο χρόνια αυτό το γήπεδο, μια άλλη ομάδα από το Νότο, θα διανύει πάνω από 30 χιλιόμετρα για να παίξει σε ένα γήπεδο που ποτέ δε θα μπορεί να γίνει φυσική της έδρα και κυρίως χώρος που ο αντίπαλος θα νοιώθει ότι αγωνίζεται εκτός έδρας.
Και η προετοιμασία της ομάδας σε μεγάλο βαθμό γίνεται στο συγκεκριμένο γήπεδο και εκεί θα δώσει τους αγώνες. Μάλιστα έχουν γίνει εργασίες ανακαίνισης με νέο συνθετικό χλοοτάπητα και το γήπεδο είναι πλέον σε εξαιρετική κατάσταση.
Η ενημέρωση για την επιλογή γηπέδου έγινε από την εταιρεία που έχει μισθώσει το γήπεδο και αναφέρει:
«Το Sfakianakis Football Athletic Center θα ήθελε να ευχαριστήσει το ποδοσφαιρικό σωματείο του Κρόνου Αργυράδων για την επιλογή του να χρησιμοποιήσει για τις προπονήσεις του τις πρόσφατα ανακαινισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις μας στο Κανόνι. Στοχεύουμε σε μια υγιή & αποδοτική μεταξύ μας συνεργασία και του ευχόμαστε μια πετυχημένη ποδοσφαιρική σεζόν στο Πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατηγορίας».
Είναι μια λύση ανάγκης και πάλι για την ομάδα των Αργυράδων, το αίτημα της οποίας για δικό της γήπεδο στο χωριό παραμένει και μάλιστα το παράπονο όλων εκεί είναι ότι εξαγγέλλονται γήπεδα κλειστά σε Βορρά, Νότο, Παξούς, αξίας εκατομμυρίων, αλλά κανείς δε σκύβει να δει το πρόβλημα των Αργυραδιτών και να βοηθήσει στην κατεύθυνση δημιουργίας γηπέδου στο χωριό.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια