Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σάκης Τσιώλης, ο εκλεκτός για τον πάγκο του ΑΟΚΚ

ΑΟΚ Κέρκυρα
27 Δεκεμβρίου 2017 / 16:30
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι επιλογές για την πρόσληψη νέου προπονητή στον ΑΟΚ μετά τη λύση συνεργασίας με τον Αλέκο Βοσνιάδη δεν ήταν πολλές.

Η διοίκηση είχε 4-5 να εξετάσει, αφού μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου θα έπρεπε να βρει προπονητή αξιόλογο, ο οποίος θα γνωρίζει τη Σούπερ Λίγκ για να μπορέσει να την οδηγήσει ψηλότερα και να ξεφύγει από τις τελευταίες βαθμολογικές θέσεις.
Στα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν και εξετάστηκαν ήταν ο Αναστασιάδης, ο Τσιώλης και μετά προστέθηκε το όνομα του Ν. Παπαδόπουλου και του Σ. Βερλέκη. Από όλους αυτούς ο 58χρονος Σάκης Τσιώλης είναι ο εκλεκτός της ομάδας και η καλύτερη λύση για δυο λόγους. Ο ένας είναι πως γνωρίζει πολύ καλά την κατηγορία και έχει θητεία με Άρη, Ξάνθη, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕ Λάρισα και ο δεύτερος πως έχει καθήσει ξανά στον πάγκο της ομάδας πριν από δυο χρόνια, έκανε την προετοιμασία, αλλά έφυγε όταν η ομάδα για εξωαγωνιστικούς λόγους έπεσε στη Football League. Άρα ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις, έχει συνεργαστεί και πάλι με τη διοίκηση και σίγουρα με τους περισσότερους από τους μισούς ποδοσφαιριστές που και τότε ήταν στο ρόστερ.
Ο 58χρονος κόουτς έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στην κατηγορία, πχ τη διετία 2011-13 στον Αστέρα Τρίπολης, που ήτανκαι ήταν η καλύτερη στην καριέρα του από άποψης αποτελεσμάτων, αλλά είναι ένας προπονητής που δουλεύει πολύ και δεδομένων των συνθηκών η καλύτερη δυνατή λύση για τον ΑΟΚ, για τους λόγους που προαναφέραμε.
 
Η ποδοσφαιρική του καριέρα
 
Ξεκίνησε σαν ποδοσφαιριστής την επαγγελματική του καριέρα σαν ποδοσφαιριστής, όπου αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή, από την Αναγέννηση Καρδίτσας όπου το διάστημα 1977-1982 είχε 52 συμμετοχές και 11 γκολ, μετά από το 1982-89 ήταν στη Λάρισα, με 142 συμμετοχές και 9 τέρματα, για να ακολουθήσουν ο Ιωνικός Νίκαιας 51 (9) 1989-93, ο Πανηλειακός 1993-96 37(4) συνολικά 282 συμμετοχές στην Α΄ Εθνική, ένα πρωτάθλημα Ελλάδας με την Λάρισα το ‘ 88 και ένα κύπελλο Ελλάδας με την ίδια ομάδα το 1985. Επίσης έχει τέσσερις συμμετοχές στην Εθνική ομάδα και έχει πετύχει ένα τέρμα το Μάη του 1988 σε φιλικό ματς με τον Καναδά (1-0) στο Μόντρεαλ. 
 
Η προπονητική του καριέρα
 
Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τον Αστέρα Αμαλιάδας, όπου ήταν και ποδοσφαιριστής. Το 1996 ανέλαβε την Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ την περίοδο 1997-98 κάθισε στον πάγκο του Ναυπακτιακού Αστέρα και την επόμενη χρονιά πήγε στον ΠΑΣ Πρέβεζα. Το 1999 ο Τσιώλης εργάστηκε στον Πανιώνιο ως βοηθός του Γιάτσεκ Γκμοχ, στη συνέχεια επέστρεψε για λίγο στην Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ την περίοδο 2000-01 άλλαξε τέσσερις ομάδες (Πανηλειακός, Πανελευσινιακός, Ναυπακτιακός Αστέρας, Πατραϊκός).
Ακολούθησε μια τριετία στον Πανηλειακό (2001-2004), για να αναλάβει στη συνέχεια την Καλαμάτα (2004-05). Το 2005 ανέλαβε τον Ιωνικό Νίκαιας όπου παρέμεινε μέχρι τα μέσα της περιόδου 2006-07, την οποία τελείωσε στον πάγκο του Λεβαδειακού. Ακολούθησε μια διετία στον Θρασύβουλο (2007-2009), τον οποίο οδήγησε στην παρθενική συμμετοχή του στη Σούπερ Λίγκα από την πρώτη του χρονιά.
Το 2009 προβίβασε στη Σούπερ Λίγκα και τον Ολυμπιακό Βόλου και τα όσα κατάφερε με τη θεσσαλική ομάδα τον ανήγαγαν σ’ ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα προπονητών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αποχώρησε ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2011 έπειτα από δηλώσεις συμπάθειας που είχε κάνει για τη Λάρισα και το αγωνιστικό της μέλλον. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς ανέλαβε τον Άρη Θεσσαλονίκης, η θητεία του όμως υπήρξε βραχύβια (έφυγε τον Νοέμβριο του 2011) για να αναλάβει στη συνέχεια τον Αστέρα Τρίπολης, όπου και παρέμεινε έως το 2013. Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ το καλοκαίρι του 2014 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης, από την οποία αποχώρησε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.
Τον Φεβρουάριο του 2016 ανακοινώθηκε η πρόσληψή του από τη Λάρισα και τον Ιούνιο του ίδιου έτους η λήξη της συνεργασίας του με την ομάδα, όμως τέσσερις περίπου μήνες αργότερα, την 1η Νοεμβρίου 2016 επέστρεψε στον πάγκο των "βυσσινί", αντικαθιστώντας τον Άγγελο Αναστασιάδη, ια να αποχωρήσει εκ νέου τον Μάρτιο του 2017.
Ο Σάκης Τσιώλης ήρθε στο νησί όπου από την Τετάρτη 27/12 έπιασε δουλειά και έχει πολλά να κάνει, όχι απλά για να ετοιμάσει την ομάδα για το ματς του άλλου Σαββάτου με τον Πανιώνιο, αλλά και για να ξεκαθαρίσει το θέμα του ρόστερ, μεταγραφές, αποχωρήσεις κλπ.
Η επίσημη ανακοίνωση για την πρόσληψη του νέου τεχνικού εκδόθηκε μετά το μεσημέρι της Τετάρτης και αναφέρει:
«Η ΑΟΚ ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας της με τον προπονητή Αθανάσιο Τσιώλη για ενάμιση χρόνο. Βοηθός του νέου προπονητή θα είναι ο Γιώργος Χερίδης. Γυμναστές της ομάδας παραμένουν οι Κώστας Παρούσης και Δημήτριος Φραγκούλης καθώς και ο προπονητής τερματοφυλάκων Χρήστος Βασάλος».
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια