Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έτοιμος να παίξει στην Κοζάνη ο Φωτιάς

Football League II
02 Nov 2017 / 15:29
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η μεταγραφή της τελευταίας στιγμής που έκανε η ΑΕ Λευκίμμης, με την προσθήκη του κεντρικού αμυντικού Λ. Φωτιά,

σίγουρα θα δυναμώσει την ομάδα αφού είναι ένας έμπειρος παίκτης με παραστάσεις σε Β΄ και Γ΄ Εθνική, αλλά και σε πρωταθλήματα στο εξωτερικό (Βουλγαρία, Σλοβακία, Ουγγαρία). Αυτό όμως που μέτρησε πάρα πολύ για τον τεχνικό Ι. Σφακιανάκη είναι πως ο 26χρονος αριστερός  στόπερ είναι έτοιμος να αγωνιστεί και το δείχνει στις μέχρι τώρα προπονήσεις που ήδη έχει πάρει μέρος.
Ο Λ. Φωτιάς ήταν παίκτης του Εδεσσαϊκού πριν έρθει στην ΑΕΛ και μάλιστα την περασμένη Κυριακή στο ματς για τη Γ΄ Εθνική μεταξύ Εδεσσαϊκού και Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων, ήταν βασικός και αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο. Όμως η πρόσκληση και η πρόκληση να έρθει στην Κέρκυρα και να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΛ ήταν μεγάλη και σε δηλώσεις του για την  μεταγραφή αυτή είπε:
 «Ήταν κυριολεκτικά μια μεταγραφή «express». Αμέσως μετά το παιχνίδι με τα Τρίκαλα (σ.σ. του Εδεσσαϊκου), είχα μια συζήτηση με τον πρόεδρο της ομάδας και διαπίστωσα ότι η φιλοσοφία της ομάδας δεν ταίριαζε με τη δική μου. Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας μας από κοινού. Η πρόταση από την ομάδα της Λευκίμμης ήρθε ξαφνικά και εφόσον είδα ότι είχαμε την ίδια φιλοσοφία, αποφάσισα να πω το ναι».
Όσο για το περιβάλλον που βρήκε στη Λευκίμμη, αν και έχει μόλις τρεις μέρες Ανέφερε πως «Η ομάδα με υποδέχθηκε πολύ ζεστά. Πρόκειται για ένα σύλλογο με υψηλούς στόχους και μέσα από αυτήν στοχεύω να βελτιωθώ κι εγώ σε προσωπικό επίπεδο. Δεν μ’ αρέσει να είμαι σε ρόλο κομπάρσου και στόχος μου είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό καθ’ όλη της διάρκεια της χρονιάς, έτσι ώστε η Λευκίμμη να εκπληρώσει τους στόχους της».
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια